10 Ekim Ankara Katliamı Avukat Koordinasyonu, 10 Ekim Ankara Katliamı Davası’na mahkeme heyetinin tamamının değiştirildiğini duyurdu. Koordinasyon yaptığı yazılı açıklamada, “Davamızı sessizce kapatma niyetinde olanlar varsa bilinsin ki; bugüne kadar yılmadık, bundan sonra da yıldıramayacaksınız” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamında, “10 Ekim Ankara Katliamı davası, 7 Kasım 2016 tarihinde başlayarak 15 Aralık 2020 tarihli duruşmaya kadar Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, aynı mahkeme heyeti tarafından görülmüştür. Dava boyunca bir kez savcı değişikliği olmuş, 27 Kasım 2020 tarihinde ise mahkeme başkanı HSK Genel Kurulu tarafından Yargıtay’a üye olarak atanmış ve onun yerine heyetteki en kıdemli üye getirilmiştir. Ne var ki bugün gelinen noktada 24 Aralık 2020 tarihli HSK Kararnamesi ile duruşma savcısı da dahil olmak üzere heyetin tüm üyelerinin başka birimlerine atanmış olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz” ifadelerine yer verildi.

‘HESABINI SORMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Bu kararla katliamın sorumluların iktidar tarafından tek tek dosyadan uzaklaştırıldığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bugün yıllardır bu davanın takipçisi olan bizler kamuoyunun ilgisinden uzak tutulmaya ve ileri götürülmesine müsaade edilmeyeceği mesajı verilmeye çalışılan ve davamıza daha da büyük bir inatla ve öfkeyle sahip çıkacağız. Bir kez daha ilan ediyoruz; yeni atanacak olan hakimler, savcılar bu dosyayı sessizce kapatmaya çalışacaklarsa herkesçe bilinmelidir ki bizler 10 Ekim Ankara Katliamı’nın hesabını sormaktan vazgeçmeyeceğiz. Bugüne kadar yılmadık, bundan sonra da yıldırmayacaksınız.”