DAİŞ’in bombalı saldırısı sonucu meydana gelen Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitiren 103 kişiyi anmak isterken polis müdahalesi sonucu gözaltına alınan 11 kişi serbest bırakıldı. Gözaltına alınanlar Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde ifade işlemlerinin ardından Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. 

Hastane işlemlerinin ardından serbest bırakılan 11 kişinin isimleri şöyle: “Fırat Kaya, Mahmut Demir, Güney Akgün, Mustafa Yaşatır, Şamil Parlak, Doğuş Özdemir, Doğu Kan Bakaç, Zeynep Tan, Zeynep Ülger, Celil Resulluogullari ve Selim.”

Gözaltına alınanlar hakkında, "2911 sayılı kanuna muhalefet etmek" ve "polise görevini yaptırmamak" gerekçesiyle işlem yapıldığı öğrenildi. 

‘ŞUBE MÜDÜRÜ BİZİ TEHDİT ETTİ’

Hastane önünde açıklama yapan Ankara gençlik örgütleri adına konuşan Şamil Parlak, “5 yıl önce bizi katledenler, bugün bize saldırdılar. Anma yapmamızı engellemeye çalıştılar, ama biz anmamızı gerçekleştirdik. Ankara Güvenlik Şube Müdürü bugün bizi ‘Sizi bu sokaklarda gezdirmeyiz’ diyerek açık açık tehdit etti. Biz 5 yıldır bu sokaklardayız, bu katiller ile mücadele etmeye devam ediyoruz. 5 yıl değil, 50 yıl geçse her zaman bu sokaklarda olmaya, katillerin karşısında durmaya devam edeceğiz, katillerden hesap sormaya devam edeceğiz. Katliamı unutmak, katilleri affetmek yok” diye konuştu.

Açıklama, “10 Ekim’in hesabı sorulacak” sloganlarıyla son buldu.