Yıldız Teknik Üniversitesi 1. İngiliz Dili Eğitimi Konferansı yurtiçi ve yurtdışından konuşmacıların katılımıyla gerçekleşecek.

Yıldız Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü tarafından düzenlenecek olan İngiliz Dili Eğitimi Konferansı, 17 Mayıs’ta Beşiktaş Kampüsü Oditoryumu’nda yapılacak.

“Değişen Paradigmalar ve Fikirler: İngiliz Dili Eğitimindeki Yeniliklerden Çıkarımlar” adlı konferans, İngiliz dili eğitimi alanında uluslararası tanınan İngiltere ve Amerika’dan üç açılış konuşmacısı ve İngiliz dili eğitimi alanı kadar sektörde de büyük etkiler bırakmış eşzamanlı konuşmacılara ev sahipliği yapacak.

Etkinliğin ana konuşmalarını, iki dilli eğitim uzmanı ve alanda ödüllü kitap ve makale yayınlarına sahip Southern California Üniversitesi profesörü, alanın önemli isimlerinden Prof. Dr. Stephen Krashen, dil eğitimde teknoloji kullanımı ve öğretmen yetiştirme alanındaki tecrübeleriyle Manchester Üniversitesi Eğitim Teknolojileri ve TESOL yüksek lisans programı kurucusu ve koordinatörü Prof. Dr. Gary Motteram ve Hastings Uluslararası Öğretmen Yetiştirme Enstitüsü yöneticiliği ve IATEFL başkanlığı görevlerinde bulunmuş, sesletim alanı uzmanı, dil eğitim danışmanı ve eğitimci Adrian Underhill yapacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim görevlileri Stefan de Leng ve Johanna Alejandra Bermeo’nun sunuculuğunu yapacağı konferansta, A Capella Boğaziçi ve Straight Razor canlı müzik performanslarıyla sahne alacak.