Kanal 7’de yayınlanan “Neylerse Güzel Eyler” adlı filmde yavru bir köpeğe işkence edildiğine dair görüntülerin kamuoyunda tepki toplamasının ardından kanal, Youtube isimli sosyal medya hesabında yer alan filme ait görüntüleri kaldırdı.

Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER), bugün yaptığı açıklamada, kanalın Youtube hesabında “Neylerse Güzel Eyler” isimli filmin içeriğinde yavru bir köpeğe işkence yapıldığına dair görüntülerin olduğunu duyurmuştu. Derneğin açıklamasının ajansımız aracılığıyla duyurulması ve görüntülere kamuoyunun sosyal medya hesaplarından tepki göstermesinin ardından söz konusu görüntülerin kanalın Youtube sayfasından kaldırıldığı görüldü.

MA'ya konuşan HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı, görüntülerin kaldırılmış olmasının yaşanan işkence gerçeğini örtmeyeceğini belirtti. Paçalı, ortada bir hak ihlali ve suç olduğunu söyleyerek, “5199 sayılı kanun ve bu kanunun uygulama yönetmeliği hayvanların dizi film ve reklam çekimlerinde kullanımına ilişkin düzenlemeler içeriyor. Bu yönüyle hem DKMP'nin hem de RTÜK'ün idari inceleme ve yaptırım uygulaması gerekli. Biz HAYKURDER olarak görüntüleri paylaşıp tepki gösterdikten sonra apar topar içerikleri kaldırdılar ama sessizliklerini de koruyorlar. Bu hiç olmamış gibi davranıyorlar. Ne kanal, ne yapım şirketi tek kelime etmiyor. Konuyla ilgili idari işlemlerin yapılması noktasında olayın takipçisiyiz. Aynı filmde hayvanlara yönelik başkaca ihlal ve istismarlar da söz konusu” dedi.