Alanya ilçesinde hizmet veren bir danışmanlık şirketi, ilçede yerleşik yaşayan ve yurt dışından gelerek ilçeye yerleşmek isteyen yabancılar için yürüttüğü bakım evi projesinin tanıtımını yaptı. Türkiye’de bir ilk olacak proje yabancılardan tam not aldı.

Alanya’da yabancılara yönelik beş yıldır tercümanlık ve danışmanlık hizmeti veren Kemal Değirmenci yönetimindeki Global Group Tercümanlık ve Danışmanlık Şirketi, ilçede yerleşik yaşayan ve yurt dışından Alanya’ya gelerek burada yaşamayı düşünen yabancı turistlere yönelik yeni bir projeye imza attı. Yaklaşık üç yıl süren araştırmaların ardından Alanya’da yabancı yaşlılar için bakım evi projesini anlatan Kemal Değirmenci, turistlerden tam not aldı.

Oba mahallesi ve Alanya merkezinde iki binayı proje kapsamında tanıtan Değirmenci, ziyaretçilerle birlikte binaları gezerek hayata geçirilmesi planlanan uygulamalarını anlattı. Binalarda hizmet almak isteyen yaşlı yabancı turistlerin 800 ile 1000 Euro karşılığında, sağlık hizmetleri başta olmak üzere her iğneden ipliğe her türlü ihtiyaçlarının burada karşılanacağını belirten Değirmenci, ilçedeki bir çok yaşlı turistin yalnız yaşadığını ve bakıma muhtaç olmaları durumunda sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Kemal Değirmenci, bu projeyi 3 yıl önce düşündüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Mesleğimiz gereği danışmanlık hizmeti verdiğimiz yabancıların birçoğu yaşlı ve yalnız yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar. Bunlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışsak ta, tam anlamıyla sorunlarına çözüm bulamadığımızı fark ettim. Bu nedenle yabancı yaşlılar için bakım evi projemizi geliştirdik. Araştırmalarımız sonucunda Alanya şehir merkezi ve Oba Mahallesi’nde kapsamlı iki bina bulduk. İlçede ve yurt dışında yaşayan 60 turiste projemizden bahsettik. Onlar da plan kapsamında hizmet binalarını görmek istedi. Biz de kendilerine kapsamlı binalarımızı gezdirdik ve kendileri de bu konudan duydukları memnuniyeti dile getirdiler."

Projenin 6 ay içerisinde hayata geçirilmesinin hedeflendiğini söyleyen Kemal Değirmenci, projenin Türkiye’de bir ilk olacağını sözlerine ekledi.