Siirt Valiliği ve Baykan Kaymakamlığı tarafından 10-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Veysel Karani'yi anma programı, düzenlenen etkinlikle sona erdi.

Anma etkinliklerinin ilk günü, sakalı şerif ve türbe ziyaretiyle başladı. Bir düğün salonunda düzenlenen etkinliğin açılış töreninde konuşan Baykan Kaymakamı Ufuk Akıl, Yemen’in Karn köyünde doğan Peygamber aşığı Veysel Karani Hazretleri'nin anne sevgisinin örnek alınması gerektiğini belirterek, beldede Veysel Karani gibi büyük zatı barındırmaktan büyük mutluluk ve onur duyduklarını söyledi. Etkinlik daha sonra Dursun Ali Erzincanlı’nın seslendirdiği ilahi dinletisiyle devam etti. Siirt Valisi Ahmet Aydın’ın da katıldığı etkinlikte, Baykan Kaymakamlığı tarafından Umre'ye gönderilecek 3 çift için kura çekimi yapıldı. Vali Aydın, programda emeği geçenlere plaket verirken, Kaymakam Akıl da desteklerinden ötürü Siirt Valisi Aydın’a plaket sundu. Buradaki etkinlik, Grup Dergah’ın seslendirdiği ilahi dinletisiyle sona erdi.

Anma etkinliklerinin ikinci günü Veysel Karani beldesinde kahvaltı ve türbe ziyaretiyle başladı. Siirt Ebu Vefa Camii İmam Hatibi İbrahim Çaban’ın ilahi dinletisi ile başlayan programda, Türkçe, Kürtçe ve Arapça seslendirdiği ilahi salonu dolduranları duygulandırdı.

"ANNELER BİR GÜN DEĞİL, BİR ÖMÜR HATIRLANMALI"

Programın kapanış bölümünde tüm annelerin günlerini kutlayan Vali Aydın konuşmasında, anneleri bir gün değil, bir ömür boyu hatırlamak gerektiğini söyledi. Aydın, “Çünkü cennet annelerin ayakları altındadır. Bugün öncelikle Veysel Karani Hazretleri'nin avlusunda bunu kutlamanın bir kez daha şerefine nail olduk. Veysel Karani Hazretleri, Peygamber Efendimizi görmeye gitmiş, ama annesine olan o sevgisi nedeniyle çok üzülerek görmeden dönmüştür. Bir rivayette, Peygamber Efendimiz Hazreti Aişe validemize; Yemen tarafından bir rahmani koku aldığını ve bugün kimin geldiğini sormuş. Hazreti Aişe validemiz, ‘Yemenden Üveys diye biri geldi seni görmek istedi, ancak annesine olan sözü nedeniyle geri döndü’ diye buyurmuştur. Peygamber Efendimiz Aişe validemize; 'Üveys'i gören o gözü öpeyim' diye buyuruyor. Veysel Karani Hazretleri Peygamber Efendimizi görmeden sevmiş ve inanmıştır. Biz de Peygamber Efendimizi göremeden sevdik ve inandık. İnşallah şefaatine mazhar oluruz. Veysel Karani’nin hayatını, hayatımızda uygulamamız gerekir. Onun annesine duyduğu sevgiyi biz de annelerimize göstermeliyiz. Bu amaçla, herkes annesinin elini öpüp hayır duasını almalıdır, tüm annelerin gününü kutlar, ellerinden öpüyorum” dedi.

Etkinlik, il dışından gelen davetlilere İbrahim Çaban’ın ilahi albümünün hediye olarak dağıtılması ve Vali Aydın’ın, Çoban’a günün anısına çeşitli hediyeler vermesiyle sona erdi.