Van'nın Edremit İlçesine bağlı Eminpaşa Mahallesi Sağlık Çıkmaz Sokak'ta oturan Gülçek ailesinden bir yurttaş kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. İl dışında oturan kardeşi ise taziyeye katılmak için mahallede bulunan taziye evine geldi. Kardeşinin cenazesine katılan koronavirüs taşıyan kişi il dışından geldiği için 14 gün süreyle evde karantina altında tutuldu.Daha sonra  rahatsızlanan ve hastaneye kaldırılan bu yurttaşın yapılan (Kovid-19) testi pozitif çıktı.Bunun üzerine testi pozitif çıkan yurttaşın temas ettiği kişileri belirlemek için sağlık taraması başlattı. Yapılan sağlık taramasında 232 kişiye yapılan testlerde taziye evinde 9 kişi ve ailenin İpekyolu ilçesi Yalınağaç Mahallesinde oturan 3 akrabasının test sonuçları da pozitif çıktı. 

VAN VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Edremit İlçemiz Eminpaşa Mahallesi Sağlık Çıkmaz Sokakta ikamet eden Gülçek ailesinden bir kişinin kalp krizi sonucu vefat etmesi üzerine il dışından gelen kardeşi Van'a girişte filyasyon ekipleri tarafından gerekli işlemleri yapılarak evinde 14 gün karantina altında izoleye alındı. Ancak ailenin taziye kurmamasına rağmen yakın akrabalar cenaze evinde bir araya gelerek sosyal mesafe kurallarına aykırı davrandı. İl dışından kardeşinin vefatı üzerine Van'a gelen şahsın 15.05.2020 tarihinde rahatsızlanarak hastaneye başvurması üzerine yapılan koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkınca sağlık ekipleri aile fertleri ve cenaze evine gelenlere test yaptı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Gülçek ailesinin Edremit İlçesi Eminpaşa Mahallesi Sağlık çıkmaz sokakta ikamet eden fertlerinden dokuz (9), yine aynı aileden İpekyolu İlçesi Yalınağaç Mahallesinde ikamet edenlerden de üç (3) kişide Covid-19 virüsü tespit edildi. Filyasyon ekiplerinin hasta şahıs ile temesta olanların tespitine yönelik yaptığı araştırmalarda şu ana kadar 232 kişiye ulaşılarak test yapıldı.Bunun üzerine aile fertlerinin yaşadıkları evler karantinaya alındı."denildi.

SOKAKLAR KARANTİNAYA ALINDI

Edremit Kaymakamlığı, Eminpaşa Mahallesi'ndeki bazı sokakların koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındığını duyurdu. Kaymakamlık sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Edremit Kaymakamlığı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 18 Mayıs 2020 tarihli kararı ile Eminpaşa Mahallesi'nin bazı sokaklarında korona virüsü salgınını önlemek amacıyla ikinci bir emre kadar karantina tedbirlerinin uygulanmasına karar verilmiştir. Kurul kararı ile Eminpaşa Mahallesi 5 Nolu Aile Sağlık Merkezi ile Kültür Kolejinin bulunduğu adada, batıda Dedeoğlu Sokak sağı ve solu, Kuzeyde 1. Çıkmaz Sokak, doğuda Özkay Sokak, güneyde Eminpaşa Caddesi alanı içerisindeki mevcut bölgeye ikinci bir emre kadar karantina tedbirleri uygulaması kararı alınmıştır” denildi.