Sağlıktan,eğitime, adli hizmetlerden asayişe, ulaştırmadan sosyal güvenliğe kadar 5 büyük il arasında yapılan ankette Bursa en yüksek memnuniyet oranıyla birinci seçildi.

Türkiye İstatistik Kurumu 2013 yılında ilk defa il düzeyinde açıklanan Yaşam Memnuniyeti Araştırması sonuçlarına göre illerin kamu hizmetlerinden memnuniyet derecelerini açıkladı. Kamu Hizmetlerinden Memnuniyet Düzeyi için Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetleri, sağlık hizmetleri, eğitim hizmetleri, adli hizmetler, asayiş hizmetleri, ulaştırma hizmetleri kriterleri göz önünde bulunduruldu. Buna göre Türkiye’ deki nüfus büyüklüğü sıralamasında en büyük ilk 5 il olan İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya arasında yapılan değerlendirmeye göre Bursa belirlenen 6 kriterde de memnuniyet düzeyi olarak 1. sırada yer aldı.

Bursa ilinde, Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetleri memnuniyet yüzde 76,5 olurken Bursa’yı yüzde 69,3 ile İstanbul takip etti. Bursa’da sağlık hizmetleri memnuniyet oranı yüzde 77,3’ü bulurken, İzmir yüzde 72,6 Bursa’nın arkasında yer aldı. Eğitim hizmetleri memnuniyet oranı Bursa’da yüzde 73,5 olurken, İzmir yüzde 65,9 ile 2. oldu. Adli hizmetleri memnuniyet oranı Bursa’da yüzde 64,2 olurken, 2. sırada yüzde 47,9 ile İstanbul yer aldı. Bursa’da asayiş hizmetleri memnuniyet oranı yüzde 82,8’ı bulurken, menuniyet oranı en yüksek 2. il yüzde 76,5 ile İzmir oldu. Bursa ulaştırma hizmetlerinde de liderliği elinde bulundururken memnuniyet oranı yüzde 83,4 oldu. Bursa’yı yüzde 76,7 ile İzmir ve yüzde 71,2 ile Ankara takip etti.