Askerlik çağında olan 24 engelli genç Edirne'de bir günlüğüne temsili askerlik uygulamasıyla yemin ederek asker olmanın mutluluğunu yaşadılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Edirne İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törende engelli gençler silah ve Türk Bayrağı olan masanın üzerine ellerini koyarak yemin törenini gerçekleştirdiler. Yemin töreninin ardından terhis belgeleri Edirne Valisi Hasan Duruer, 54. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Jandarma Komutanı Albay Hakkı Çetin tarafından verildi.

Törende konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Çetin, kanunen silah altına alınmayan gençlerin, kutsal askerlik hizmetini 1 gün süreyle de olsa icra etmesini imkan sağlamak için her yıl engelliler haftasında geleneksel olarak temsili askerlik uygulaması yapıldığını kaydetti. Albay Çetin, “Bu uygulamadan maksat vücudunda bazı engeller olsa da yürekleri vatan sevgisiyle çarpan gençlerimizin icabında vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda neler yapacağını göstermek ve hissettirmektir” dedi.

Yemin töreninde duygulanan ve gözyaşı döken Lütfü Küçükyoğurtçular duygulandığını ifade etti. Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı da Lütfü Küçükyoğurtçular’ın belgesini vererek kendisini teselli etti. Son olarak yemin eden askerler ailelerinin bulunduğu platformun önünden alkışlar eşliğinde geçtiler.