Hatay’ın Reyhanlı ve Kumlu ilçelerinde barınan Suriyeli çocuklara kıyafet yardımı yapıldı. Programda Suriyeli çocuklar tarafından skeç gösterileri yapılırken, Suriyeli kız öğrenci ve erkek öğrencilerden oluşan ekip, ülkelerinde hayatını kaybeden bir çocuğu canlandırdı.

Yardımeli Derneği tarafından düzenlenen ve Reyhanlı Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleşen törende ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay’a gelen bin 800 Suriyeli çocuğa ve öğretmenlere kıyafet yardımı yapıldı.

Etkinliğe Yardımeli Genel Başkanı Sadık Danışman, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve çok sayıda Suriyeli aile katıldı. Törende konuşan Reyhanlı Belediye Başkanı Şanverdi, "Bundan 3 yıl önce buraya geldiniz. Zalimin zulmü başladı ve sizler buraya geldiniz. Bizler sizleri 3 yıldan bu yana misafir ediyoruz. Çünkü sizler bizim kardeşlerimizsiniz, komşumuzsunuz ve canımızsınız. Biz Türk halkı olarak her zaman sizlerin yanında olduk olmaya devam edeceğiz. Yardımeli Derneğiniz açtığı Suriye okulları ve yapmış olduğu çocuklara yardımlarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Her zaman sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz. Yardımeli Derneği’nin eğitim çalışmalarını takdir ediyorum. Önemli bir görev üstlenmişler siz Suriyeli kardeşlerimize yardım ulaştırıyorlar. Şu an Reyhanlı’da 40 bin misafirimiz var onlarla ekmeğimizi ve aşımızı paylaştık. Türkiye’de 220 bin Suriyeli ve Türkiye’de bir milyon Suriyeli kardeşimiz var. İnşallah bir an önce savaş biter ve vatanınıza dönersiniz" dedi.

Hatay Yardımeli Derneği Temsilcisi Eyüp Yıkılmaz ise, bin 800 Suriyeli çocuğa kıyafet dağıtımı yapılacağını söyledi.

Suriyeli çocuklar ise Türk halkına ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ettiler.

Programda Suriyeli çocuklar tarafından skeç gösterileri yapılırken, Suriyeli kız öğrenci ve erkek öğrencilerden oluşan ekip Suriye’de yaşamını yitiren bir çocuğu canlandırdı. Temsili olarak hayatını kaybetmiş olan Suriyeli çocuk bir süre omuzlarda çocuklar tarafından taşındı. Suriyeli çocuklar daha sonra kendi yörelerine özgü halk oyunlarını davetlilere sergiledi. Etkinlik bin 800 çocuğun kıyafetlerinin dağıtılmasının ardından sona erdi.