Şırnak'ın Silopi ve İdil ilçelerinde 14- 15 Ağustos tarihlerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 11 kişiden 5'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Silopi ilçesinde gözaltına alınan aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Silopi İlçe Örgütü üyesi Delil Ürek ile Sabri Ormanlı ve İslam Kurtay emniyet ifadelerinin ardından Silopi Adliyesi'ne getirildi. Haklarında katıldıkları bir etkinlik nedeniyle gözaltına alınan 3 kişiden Delil Ürek için savcılık “Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklama talebinde bulunurken Kurtay ve Ormanlı hakkında ise adli kontrol istedi. Mahkemeye çıkarılan 3 kişiden Ürek, aynı gerekçe ile tutuklanırken diğer 2 kişi ise adli kontrol hükümlerince serbest bırakıldı. 

CİZRE'DE 4 TUTUKLAMA

Cizre ilçesinde gözaltına alınan 8 kişiden 4'ü emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 4 kişi ise Cizre Adliyesi'ne getirildi. Burada savcılık ifadesi alınan M.Emin Nart,Hacı Bağata, Mesut Yağarcık ve ayrı bir dosyadan gözaltına alınan Özgür Yıldız savcılık tarafından “Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 4 kişi aynı gerekçelerle tutuklandı. 

Silopi ve Cizre'de tutuklanan 5 kişi Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.