Lice Belediyesi’nde alındığı bir odada polislerin ajanlık dayatmasına maruz kaldıktan bir yıl sonra ilçede 3 kişinin silahlı saldırısına uğrayan Remzi Varsak ağır yaralanmasına rağmen saldırganlar hakkında soruşturma açılmadı. 

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde inşaat işçisi Remzi Varsak, geçen yıl Temmuz ayında çalıştığı Reel Yapı Şirketi’nin sahibi Veysi Doman tarafından Lice Belediyesi’ne götürülerek, alındığı odada 3 polis tarafından ajanlık dayatmasına maruz kaldı. Varsak, burada 3 polis ve Lice Belediyesi eski Başkan Yardımcısı İsa Gönültaş tarafından tehditlere de maruz kaldı. 

TAKİPSİZLİKLE SONUÇLANMIŞTI

Varsak, ardından 3 polis ile Veysi Doman ve İsa Gönültaş hakkında Lice Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Polislerle birlikte Veysi Doman ve İsa Gönültaş’ın ifadeleri dahi alınmadan dosya takipsizlikle sonuçlandırıldı.

ÖNÜ KESİLDİ, DARP EDİLDİ 

Varsak, bir yıl aradan sonra geçen Haziran ayında bu kez silahlı saldırıya uğradı. Varsak, 28 Haziran 2019’da saat 23.00 sıralarında ilçeye bağlı Kali Mahallesi'nde bulunan evine giderken kapıda daha önce kendisini tehdit eden Veysi Doman'ın yakınları olduğunu iddia ettiği Yaşar Ajde, Bilal Doman ve Burhan Yiğitel’in fiziki saldırısına uğradı. Varsak, saldırı sırasında kendisini korumak için yerde bulduğu cam şişesiyle Yaşar Ajde'yi karın bölgesinden hafif bir şekilde yaraladığını kaydetti.  

ERTESİ GÜN SİLAHLI SALDIRI

Varsak, ertesi gün 29 Haziran sabahı evden çıkarken Veysi Doman, Kadri Muhacir ve Sezgin Ajde tarafından önünün kesildiğini ve burada silahlı saldırıya uğradığını anlattı. Varsak, uğradığı silahlı saldırıyı, şöyle anlattı: “Sabah önümü kestiler. Sezgin Ajde direk bana ateş etti. 2 mermi bana isabet etti. Saldırıya uğradığım yerde inşaat yapımı vardır. Ben de orada bulunan demir parçasıyla kendimi savunmaya çalıştım. Demirle Sezgin Ajde’nin eline vurdum ve silahını düşürdüm. Yerdeki silahı almaya çalıştığım sırada ise Kadri Muhacir benden hızlı davranarak silahı yerden aldı. Ondan sonra da Kadri bana ateş açtı. Belden aşağı 6 kurşun vücuduma isabet etti. Yere düşmemin ardından Veysi Doman'da inşaatta aldığı demirle bana vurmaya başladı.” 

İKİ SAAT SONRA BIRAKILDI

Yaralı halde Lice Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Varsak, ilk tedavisinin ardından Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındığını dile getirdi. Varsak, silahlı saldırıyla ilgili 3 kişiden sadece Kadri Muhacir’in gözaltına alındığını ve ifadesi alındıktan 2 saat sonra serbest bırakıldığını söyledi. Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde bir hafta süren tedavi ardından taburcu edilerek evine gitmesi ardından ifadesinin alındığını ancak olayla ilgili soruşturma açılmadığını ifade etti. 

SALDIRGANLARIN YARGILANMASINI İSTEDİ

Saldırının geçtiğimiz yıl başlayan tehdit ve ajanlık dayatmalarının devamı olduğunu, kendisini tehdit eden kişiler hakkında yaptığı suç duyurusundan vazgeçmesi için ikinci bir tehdit olduğunu vurgulayan Varsak, saldırıyla ilgili hukuki mücadelesini sürdüreceğini ve saldırganların yargılanmasını istedi. 

MA / Mehmet Şah Oruç – Özgür Paksoy