GAZİANTEP (İHA) – “Bir gün değil, 365 gün birlikteyiz” sloganıyla engelli vatandaşların engellerini kaldırmak için çalışmalar yapan Şahinbey Belediyesi, Engelliler Haftası nedeniyle düzenlediği programla 116 engelli vatandaşa daha akülü ve manüel araç hediye etti.

Şahinbey Belediyesi bahçesinde düzenlenen törene; Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Belediye Meclis üyeleri, Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener, Türkiye Engelliler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulisi Kalender, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır, GÖR-BİR Başkanı Mehmet Aysel, Gaziantep Muharip Gazileri Derneği Başkanı Cuma Erdem, sivil toplum kuruluşları başkanları ve engelli vatandaşlar aileleri ile birlikte katıldı.

“365 GÜN ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZLA BİRLİKTEYİZ”

“Bir gün değil, 365 gün birlikteyiz” sloganıyla engelli vatandaşların engellerini kaldırmak için çalıştıklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Her yıl iki kez bir bedel almadan bizlere başvuru yapan engelli vatandaşlarımıza akülü ve manüel tekerlekli sandalyelerini veriyoruz. Bugüne kadar 765 adet engelli vatandaşımıza, bugün ise 116 vatandaşımıza engelli sandalyelerini hediye ediyoruz. Öyle mavi kapak getirin demiyoruz. Aldığımız meclis kararı ile sadece kendi ilçemizde değil, diğer ilçelerimizde ve diğer illerimizde bizlere başvuru yapan engelli vatandaşlarımıza da hiçbir bedel almadan araçlarını veriyoruz. Bugün burada Şehitkamil, Oğuzeli, Nizip ve Kilis’ten araç hediye ettiğimiz arkadaşlarımız var. Sadece bunları dağıtmak da yeterli değil. Binaların giriş çıkışlarının, kaldırımların ve yolların engelli vatandaşlarımızın kullanacağı şekli ile dizayn edilmesi gerekmektedir. Yine yaptığımız çalışmalarla kaldırımlar, yollar ve tesislerimizin giriş çıkışları engelli kardeşlerimizin rahat bir şekilde kullanabilecekleri uygun hale getirilmiştir. Yine farklı bir uygulama yaparak, araçları ile şehir merkezine inen kardeşlerimizin araçlarının şarjı bitmesi durumunda mağdur olmaması için ilçemiz genelinde 4 noktaya akülü araç şarj dolum istasyonu kurduk. Engelli kardeşlerimizden oluşan Ampute takımımız Süper Lig’e çıktı. Engelli kardeşlerimiz her zaman bizlerin yakınında olan, görüp gözetlediğimiz dertlerine çare olmaya çalıştığımız kardeşlerimizdir. Yine Hükümetimiz 12 yıl içerisinde engelli vatandaşlarımızın maaşa bağlanması, bakımı ve güvence altına alınmaları noktasında önemli çalışmalar yaptı” dedi.

“BAŞKAN TAHMAZOĞLU İNSANIMIZIN YAŞAMINA DOKUNUYOR”

Şahinbey Belediyesi’nin programlarında büyük bir coşku olduğunu ifade eden Kaymakam Uğur Turan ise, “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ekibiyle birlikte gece gündüz demeden çalışıyor. Şahinbey’de 817 bin 258 vatandaşımız var. Başkanımız yaptığı çalışmalarla insanımızın yaşamına dokunuyor. Sadece Şahinbey’de değil, Türkiye genelinde tüm insanlarımızı kucaklıyor. Böyle bir çalışma ile engelli vatandaşlarımızı sosyal yaşamın içerisine kattığı için Başkanımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

KALENDER: “TAHMAZOĞLU, TÜRKİYE GENELİNDEKİ TÜM ENGELLİLERE DESTEK OLMAKTADIR”

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Kalender ise, “Türkiye’de 81 il ve 957 ilçe bulunmaktadır. İşte Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun engelliler için yaptığı çalışmalar tüm Türkiye’ye örnek olmaktadır. Yıllar önce başlattığı bu hareket ile kendi kentindeki engellilerine sahip çıkmanın yanı sıra aldığı kararla Türkiye genelindeki tüm engellilere destek olmaktadır” şeklinde konuştu

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından tek tek engellilere sandalyeleri verildi. Sandalyesine kavuşan engelliler, yardımlarından dolayı Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler.