Bağcılar Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, Yeşilay Cemiyeti ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde düzenlenen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek konulu yarışmada iki dalda il birincisi olarak büyük bir başarıya imza attılar.

Yeşilay Cemiyeti ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek konulu yarışma büyük bir çekişmeye sahne oldu. Resmi ve özel olmak üzere ilkokul, ortaokul ve liselerin katıldığı değişik kategorilerde düzenlenen yarışmada yetenekli öğrenciler ter döktü. Yarışmada, Bağcılar Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ni ‘karikatür’ kategorisinde Grafik Alan Öğretmeni Gülseli Ünaldi liderliğinde 12-İ sınıfından Gizem Maden, ‘afiş’ kategorisinde 11-K sınıfından Hanım Kıymet Aslanhan temsil etti. Bağcılar’daki ilk elemeyi kazanan öğrenciler, İstanbul çapında gerçekleştirilen elemede de yine birinci gelmeyi başardı.

“ONLARLA GURUR DUYUYORUM”

İlçelerini yurt içinde ve yurt dışında başarıyla temsil eden Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Okul Müdürü Turgay Tokmak, Müdür Başyardımcısı Lokman Olmuş, Teknik Müdür Yardımcısı Nasuh Deveci, Grafik ve Fotoğrafçılık Öğretmeni Gülseli Ünaldi ve Okul Aile Birliği temsilcileri ile başarılı öğrenciler, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı makamında ziyaret etti. Okul Müdürü Turgay Tokmak, Başkan Çağırıcı’ya eğitim için sundukları hizmetler ve hayata geçirdikleri projelerden dolayı teşekkür etti. Turgay Tokmak, öğrencilerin katıldıkları yarışmalarda gösterdikleri başarıların ilçenin en güzel şekilde tanınmasına katkı sağladığını belirterek, “Onların başarıları hepimizin çalışma azmimizi geliştiriyor ve motivasyonumuzu artırıyor. Eğitime yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da yeni başarılara ulaşarak ilçemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” diye konuştu.

Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Çağırıcı, onlarla gurur duyduğunu ifade etti. Gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlayacak projeleri hizmete sunduklarını ifade eden Başkan Çağırıcı, 13 Bilgi Evi’nin onların boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmelerine imkan sunduğunu kaydetti. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin ruhsal ve fiziksel gelişimine katkı sağlayacak projeler hazırladıklarını anlatan Çağırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onların okul dışındaki vakitlerini iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Bu anlamda 13 mahallemizde hizmet veren Bilgi Evleri de önem kazanıyor. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışıyoruz. Çeşitli sosyal ve kültürel aktivitelerin öğretildiği Bilgi Evlerimizi inşallah 22 mahallemizde inşa edeceğiz. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Bağcılar Gençlik Merkezimiz de hizmete başladı. Ben başarıdan başarıya koşan öğrencilerimizle gurur duyuyorum.”

Girdikleri yarışmalardan madalyalarla dönen öğrencileri kutlayan Başkan Çağırıcı, onları en iyi şekilde yarışmalara hazırlayan okul idarecileri ve öğretmenlerine de teşekkür etti.