BBC ekibinin bölgedeki muhabirleri Mria ve Myla köyleri arasında, 200 metre bir alanda 13 ceset gördüklerini belirti. Öldürülen 13 kişiden sadece ikisinin üzerinden Ukrayna askeri üniforması olduğu kaydedildi.

Öte yandan BBC’nin haberinde Rus askerlerinin infaz edilen 13 sivilin cansız bedenlerini otoyolda bıraktığı ve bazılarının bedenine bubi tuzağı yerleştirdiği de belirtildi.

RUS ASKERLERİNİN İNFAZI GÖRÜNTÜERE YANSIDI

Çift yolda ilerlerken çimenlik alanda mevzi almış bir Rus tankını gördü. Çekilen drone videosunda, tankın V harfi ile açıkça işaretlendiği görülüyor. V harfi, Rus silahlı kuvvetleri tarafından kullanılan bir sembol.
Diğer arabalar ise hızla U dönüşü yaptı ve oradan uzaklaştı. Ancak Maksim’in aracı, büyük ihtimalle vurulduğu için durdu.
Araç durur durmaz Maksim dışarı fırladı ve ellerini kaldırdı. Saniyeler içinde ise vurularak öldürüldü. Eşi de arabada öldürüldü.
Ayrıca araçta altı yaşındaki oğulları ve Maksim’in arkadaşlarından birinin yaşlı annesi de vardı. İkisi hayatta kaldı. Daha sonra da Rus askerleri tarafından serbest bırakıldı.

Geriye doğru yürürlerken bulundular. Ailesiyle konuşan kadın, öldürüldüğünde Maksim’in “Arabada çocuk var” diye bağırdığını söyledi.

Fakat birkaç dakika sonra adamın cansız bedeni aracın önünde yatarken siyah kıyafetli insanlar kameraya yansıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Rusya’nın bölgedeki saldırıları ile ilgili soruşturma başlattığına dikkat çeken İngiliz medyası yaşamını yitiren adam ve eşinin isimlerini de açıkladı.