Psikolog Doğan Cüceloğlu İstanbul Beşiktaş'ta yaşadığı dairede ölü bulundu. Cüceloğlu'nun ölüm nedeni ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Alışverişten dönen 83 yaşındaki Cüceloğlu’nun eşi Yıldız Hacıevliyagil Cüceloğlu, Akatlar’daki evlerinde kocasının cansız bedeniyle karşılaştı. Olay yerine gelen Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, evin içerisinde incelemelerde bulundu.

İlk incelemelere göre Doğan Cüceloğlu’nun evde düşerek vefat ettiği belirlendi. Polis ekiplerinin evde incelemeleri sürüyor.

DOĞAN CÜCELOĞLU KİMDİR?

Doğan Cüceloğlu, 1938 yılında Mersin Silifke'de 11 çocuklu bir ailenin 11. çocuğu olarak dünyaya geldi. Ankara ve Kırklareli'nde liseyi bitirip İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu.

Cüceloğlu, ABD'de Illinois Üniversitesi'nde Bilişsel Psikoloji doktorasını tamamladı. Türkiye'de Hacettepe Üniversitesi ile Boğaziçi Üniversitesi'nde görev yaptı, Fulbright bursu ile Berkeley'deki Kaliforniya Üniversitesi'nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bir sene çalıştı.

Kırktan fazla bilimsel makalesi yayımlanan bir psikolog ve çeşitli topluluklara bilimsel psikoloji çerçevesinde gelişim seminerleri sunan bir iletişim psikolojisi uzmanı olan Cüceloğlu, 1980-1996 yılları arasında ABD'deki Fullerton şehrinde California Eyalet Üniversitesi'nde görev aldı.

1996'dan bu yana Türkiye'de üniversite öğrencilerine, öğretmenlere, ana-babalara ve iş adamlarına yönelik seminerler, konferanslar ve atölye çalışmaları düzenledi. 1990'dan bu yana kitaplarını Türkçe olarak yayınlayan Cüceloğlu, Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını bilimsel psikoloji kavramları içinde inceleyen kitaplar kaleme adı. Yıldız Cüceloğlu ile evli olan uzman psikolog Doğan Cüceloğlu'nun Timur adında da bir oğlu bulunuyor.

Doğan Cüceloğlu'nun kitapları şöyle: 'Derviş'in Aklı Profesör Ahmet Dervişoğlu ile Sohbetler, 2016', 'Öğretmen Olmak', 'İnsan İnsana', 'İnsan ve Davranışı', 'İçimizdeki Çocuk', 'İyi Düşün Doğru Karar Ver', 'Yetişkin Çocuklar', 'İçimizdeki Biz', 'Savaşçı', '‘Keşke’siz Bir Yaşam İçin İletişim', '‘Mış Gibi’ Yaşamlar', 'Başarıya Götüren Aile', 'Bir Kadın Bir Ses', 'Korku Kültürü', 'İletişim Donanımları', 'Onlar Benim Kahramanım', 'İnsanı Ararken Damdan Düşen Psikolog', 'İnsan İnsana Sohbetler 1', 'Gerçek Özgürlük', 'Var Mısın?'