Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Haydaroba köyünü ilçeye bağlayan köprü, yağmurlar nedeniyle baraj sularının yükselmesiyle tamamen su altında kaldı. Vatandaşlar ilçeye gitmek için, ya baraj gölünün etrafından dolaşmak ya da köydeki tek sandalın önünde sıra beklemek zorunda kalıyor.

Yenice-Gönen barajında, son dönemlerdeki yağışlar nedeniyle su seviyesi yükseldi. Suyun artması, bölge çiftçisine umut olsa da, Haydaroba köylülerinin hayatını kabusa çevirdi. Köyü ilçeye bağlayan köprü, baraj sularının altında kaldı. Yenice’ye gitmek isteyen köylüler, araçlarıyla köprüye kadar geliyor. Burada araçlarını bırakan vatandaşlar, ulaşımın sağlandığı tek sandalın önünde kuyruğa girerek sıra bekliyor. Karı kıyıya ulaştıklarında ise başka bir araç bularak yollarına devam ediyorlar.

Köyü ilçeye bağlayan köprüde her yıl aynı sıkıntının yaşandığını söyleyen vatandaşlar, “Birkaç gün önce su daha alçaktı. Okula giden çocuklarımız, yarı bellerine kadar gelen sudan karşıya geçebiliyorlardı. Ancak şimdi köprü tamamen suya gömüldü. İlçeye ulaşmak ya diğer köyleri dolaşmak yada sandalı kullanmak gerekiyor” diye konuştular.

Bu sorunu yetkililere ilettiklerini ancak bir netice alamadıklarını söyleyen Köy Muhtarı Halil Özkanlı, “Bu her yıl yaşadığımız çile. Şu anda köprü 1 metre kadar suyun altında. Sadece korkulukları görülebiliyor. Böyle olunca ulaşım mümkün olmuyor” dedi.

Köyde yaşayan bedensel engelli Eyyüp Emir, “Batının en mağdur köyü durumundayız şu an. Bir an önce bu köprünün yapılmasını istiyoruz. İşte durumum ortada. Engelli bir vatandaş olarak sık sık hastaneye gitmek durumunda kalıyorum. Yolu kayıkla geçmeye çalışıyorum” diye konuştu.