Ordu'nun tek bedensel engelli Belediye Meclis Üyesi Aşkın Hüseyin Uslu, hem Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde çalışıyor hem de Kabadüz Belediyesi’nde Meclis Üyeliği yaparak ilçesine hizmet ediyor.

Kabadüz Belediye Meclis Üyesi ve üç çocuk babası Aşkın Hüseyin Uslu, ilçe sakinlerinin ve kendisi gibi engelli olanların yaşam kalitesini en üst seviyeye getirmek için mesai gözetmeksizin aralıksız çalışıyor.

Kabadüz Belediye Meclis Üyesi Aşkın Hüseyin Uslu, Ordu’nun tek bedensel engelli meclis üyesi olduğunu belirtti.

30 Mart seçimlerinde Kabadüz Belediyesi Meclis Üyesi olduğunu belirten Uslu, “Yöreme ilçeme ve insanlarımıza hizmet etmekten mutluluk duyuyorum. Benim gibi engelli arkadaşlar kesinlikle evde oturmasınlar. Kabuklarına çekilmek yerine kendilerine güvenmeli her işin üstesinden gelebileceklerine inanmalılar. Bizim gibi engelli kişilerin başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Yeter ki bizlere imkân sağlansın. İmkân sağlandığında her engelli arkadaşımın her işi başaracağına yürekten inanıyorum” dedi.

Engelli olmanın bir suç olmadığını ifade eden, Kabadüz Belediye Meclis Üyelerinde Mehmet Yılmaz ise, “Engelli olmak bir sorun suç değil. Esas engel bence sağlam olan insanların kafasında sorunları anlayamamaktadır. Onun için bizler engelli bir arkadaşımla ilimize, ilçemize hizmet etmekten dolayı hem mutluyuz, hem de gururluyuz. Kendisi bize her türlü konuda yardımcı olduğu gibi bizde aynı zamanda engelli olan insanlarımızın sorunlarını kendisinin sayesinde daha iyi anlamış oluyoruz” diye konuştu.

Engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını altını çizen Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya da, “Kendisi belediye meclis üyelerimizden birisidir. Onun sayesinde engelli vatandaşlarımızın sorunlarını daha iyi anlamış oluyoruz. Tüm engelli vatandaşlarımızın bugün olduğu gibi bundan sonrada her zaman yanlarında olacağız, sorunlarını kısa sürede çözeceğiz” şeklinde konuştu.