Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, 2014 yılı Su Ücret Tarifesi’ni düzenledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 10 Mayıs 2014 tarihli toplantısında kabul edilerek yürürlüğe giren 2014 Yılı Su Ücret Tarifesi ile tüm ilçelerde içme suyunun metreküp birim fiyatı yeniden belirlendi.

OSKİ tarafından belirlenen ve Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilen 2014 Yılı Su Ücret Tarifesi hakkında açıklamada bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, belirlenen su tarifesi ile ilçe bazında uygulanan farklı fiyat tarifelerine son verilerek, iki türlü fiyat tarifesine geçildiğini söyledi.

“HALKIMIZIN KONUTLARINDA KULLANDIĞI İÇME SUYUNDA, 1/6 ORANINDA İNDİRİM YAPTIK”

Sahil kesimi ile iç kesimlere ayrı ayrı tarife belirlendiğini ifade eden Başkan Yılmaz, belirlenen su tarifesi ile vatandaşların hem su tasarrufuna yönlendirildiğini, hem de daha ucuz su tüketimine imkan verildiğini söyledi.

Yapılan düzenlemenin vatandaşa olumlu yansımaları olacağını belirten Başkan Yılmaz, şunları kaydetti: “Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğümüzün görevlerinden birisi de su ücret tarifesini belirlemektir. OSKİ Genel Müdürlüğümüz vatandaşlarımızın lehine olacak şekilde yaptığı titiz bir çalışma sonucu 2014 yılında il genelinde uygulanacak su ücret tarifesini belirledi. 10 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Belediye Meclisimizce kabul edilen su ücret tarifesi, vatandaşlarımızın daha ucuz su tüketimine ve su tasarrufuna yönlendirecek şekilde düzenlendi. Yapılan düzenlemeye göre, Altınordu ve sahil kesimindeki ilçelerdeki konutlar, suyun metreküpünü 2.51 TL’den, iç kesimdeki ilçeler ise 1.51 TL’den kullanacaklardır. Örneğin, daha önce Altınordu ilçemizde suyun metreküpü 3.05 TL iken, yapılan düzenleme ile Altınordu ilçemizde suyun metreküpü 2.51 TL’ye indirildi. Böylece vatandaşlarımızın konutlarında kullandıkları içe suyunda 1/6 oranında indirim yapılmış oldu. Yapılan bu düzenlemenin, vatandaşlarımızın konutlarında kullandıkları içme suyu faturalarına olumlu bir yansıması olacaktır.”

“HALKTAN ALAN DEĞİL, HALKA VEREN BİR ANLAYIŞI TERCİH EDİYORUZ”

Halkın memnuniyeti odaklı bir hizmet anlayışı içinde hareket ettiklerini belirten Başkan Yılmaz, “Biz halktan alan değil, halka veren bir anlayış içinde hizmetlerimizi yapmaktayız ve de yapacağız. Halkımızın en temel ihtiyaçlarından birisi olan içme suyunda yapmış olduğumuz indirim, hizmet anlayışımızın bir yansımasıdır. Bundan sonra da bu anlayış ve yaklaşım içinde halkımıza en iyi hizmeti vermenin çabası ve gayreti içinde olacağız” diye konuştu.