Eskişehir’de engelli vatandaşlara yönelik olarak ‘Temsili askerlik uygulaması’ gerçekleştirildi.

İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törende engelli 27 vatandaş, bir günlük temsili askerlik yaparak yemin etti. Programın açılış konuşmasını ise İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Özsoy yaptı. Özsoy, askerlik mükellefiyetinin Türk ulusu için bir onur vesilesi olduğunu ifade etti. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her bireyin, bunun gururunu ömür boyu taşıdığı belirten Albay Özsoy, “Temsili askerlik vazifesini yerine getirmek için gelen vatandaşlarımız, heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giymiş ve kahraman Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadırlar” dedi.

Bir günlük temsili askerlik yapan engellilere hitap eden Albay Özsoy, “Sevgili Mehmetçikler, her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler bu üniforma ve kutsal askerlik yemini ile tam bir asker olacaksınız” şeklinde konuştu.

Adından temsili askerler adına konuşan Jandarma Er Raif Yeniceli ise, mevcut engelleri nedeniyle askerlik yapamayan ve askerlik özlemi çekenlerin bu uygulama ile onurlandırıldığını kaydetti. Yeniceli ayrıca, “Bu bizim için kazanılan en büyük şeref ve bundan sonraki hayatımızda anlatabileceğimiz en güzel anı olmuştur. Türk askeri olarak bu güzel vatan ve yüce millet uğruna gerektiğinde canımızı seve seve feda edeceğimize inancımız tamdır” diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında 27 engelli temsili asker, komutanlar eşliğinde silahların üzerine ellerini koyarak askerlik yemini ettiler. Yemin sonrası engellilere terhis belgeleri ve hediyeleri, protokol üyeleri tarafından verildi.

Öte yandan 21 yaşındaki zihinsel engelli Recai Aydınlık’ın ailesi temsili askerlik yemin töreninin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Baba İsmail Aydınlık, “Ne zaman asker olacağım diye çok istedi bugün çok sevinçliyiz çok duygulandık, diyecek bir kelime bulamıyorum” ifadelerini kullanırken, Recai Aydınlık ise askerliğin çok güzel bir duygu oluğunu belirtti.

Törene Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutan Vekili Hava Pilot Tümgeneral Cevat Yazgılı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Adar ve temsili askerlerin aileleri katıldı.