Bursa’da geçirdiği beyin kanaması nedeniyle kaldırıldığı Bursa Çekirge Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 41 yaşındaki kadının böbreği kardeşine nakledilecek. Nadire Kaçar isimli kadının diğer organları da 4 hastaya nakledilecek.

5 yıldır böbrek bekleyen ve diyalize giren Ayşegül Yılmaz, ablasından aldığı böbrekle hayata tutundu. Duyguların anlatamadığını belirten Yılmaz, “Duygularımı anlatamıyorum, acımı yaşayamıyorum. Hüznüm ve acım bir arada. Ablam sayesinde birkaç kişi hayat bulacak. Onun mutluluğu da var ama bir kişi gitti çok insan hayat kazanacak. 5 yıldır organ bekliyorum bugün ablamın acısını yaşayamıyorum. Ablam bana bir can verdi onun sevinci de var hüznü de insanlar organlarını bağışlasın toprak olacağına can olsun" dedi.

Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlerinden Uzm. Dr. Timur Didinen yaptığı açıklamada, “Ani beyin kanaması geçirmiş bir bayan hastamızdan organ nakil operasyonu gerçekleştireceğiz. ailesi ile görüşmelerimiz olumlu sonuç verdi. Bağışlanan organlar kalp, akciğer, karaciğer ve böbrekler bunlar için İstanbul’dan hekimlerimizi bekliyoruz. Hekimlerimiz geldiğinde operasyonu başlatacağız ve organları alan ekipleri ihtiyacı olan hastalara gittikleri hastanelerde nakil edip 5 hayat kurtaracaklar. Şartlı bağış yeni yönetmeliklerimizde yayınlandı şartlı bağışta kişiler yakınlarında ihtiyacı olan varsa organlardan birini ona takılmasını istediklerinde bir organ ona takılıyor ve diğer organlar ihtiyacı olan hastalara nakil ediliyor“ dedi.

Nadire Kaçar’dan alınan böbrek ve karaciğer Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, kalp ve akciğeri İstanbul Koşuyolu Hastanesine uygun donörlere nakledilmek üzere gönderildi.