12 Mayıs İşitme Konuşma Kusurlular Günü nedeniyle farkındalığı artırmak amacıyla OKSUD Sokakları Projesi kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

Odyoloji Konuşma ve Ses Uzmanları Derneği (OKSUD) tarafından düzenlenen etkinliğe Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar katılırken, gönüllü gençlerle Selfie yapmayı ihmal etmedi.

Odyoloji Konuşma ve Ses Uzmanları Derneği tarafından hayata geçirilen OKSUD Sokakları Projesi kapsamında, 12 Mayıs İşitme Konuşma Kusurlular Günü'nde farkındalığı artırmak amacıyla Beşiktaş Demokrasi Meydanında etkinlik yapıldı. Besiktaş Demokrasi Meydanında halkın dikkatini çekmek için broşür ve karşılıklı diyalogla insanları bilinçlendirme çalışması ilgi gördü.

“BEŞİKTAŞ BU TÜR PROJELERİN HER ZAMAN ARKASINDA OLACAKTIR”

Sosyal sorumluluk projesindeki öğrencilerle son dönemin modası ‘Selfie’ yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, şöyle konuştu: “Beşiktaş Belediyesi olarak bütün sosyal sorumluluk projelerine destek veriyoruz. OKSUD derneği Türkiye’nin çeşitli il merkezlerinde bu etkinliği yapmaya çalışıyor. Biz de çok güzel bir meydan olan Beşiktaş Meydanını açtık. Onlar halkımızı bilinçlendirmek üzere özellikle işitme ve konuşma engelli yurttaşlarımızla ilgili kendilerini geliştirebilecekleri ve aslında sorunlarına çözüm bulabileceklerini anlatmaya gayret ediyoruz. Sosyal sorumluluk projesinin bir parçası olarak burada emek veren arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Beşiktaş bu tür projelerin her zaman arkasında olacaktır.”

OKSUD üyelerinden Doç.Dr. Ufuk Derinsu da “İşitme sağlığı nedir diye' broşür dağıtmaya çalışıyoruz halkımıza. Bir soru işareti uyandırıp ta, bizi aramaya kalkışırlarsa bizim için yeterli” dedi.

Sosyal sorumluluk projesine gönüllü destek veren üniversite öğrencilerinden Ali Kaan Dalak, böyle projelerle insanları işitme konuşma kusurları konusunda bilinçlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

OKSUD üyeleri ve sosyal sorumluluk projesine destek verenler Başkan Murat Hazinedar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.