HABER MERKEZİ-Geçtiğimiz yıl Newroz kutlaması için gittiği Diyarbakır’da, polis tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut, Malatya’nın Battalgazi ilçesindeki mezarı başında anıldı. Anmaya ailesinin yanı sıra üniversiteden arkadaşları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü yöneticileri, demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı. Oğlunun mezarının yanı başında, ona ait kemana sarılan anne Sican Kurkut’un yaktığı ağıtlar, duygusal anlar yaşlanmasına yol açtı.

 ‘KEMAL BUGÜN NEWROZ OLACAK’ 

Anmada konuşan Kurkut’un ağabeyi Ercan Kurkut, kardeşinin bir yıl önce sabahın erken saatlerinde Newroz’u kutlamak için Diyarbakır’a gittiğini ifade etti. Ağabey Kurkut, devamında şunları söyledi; “Kemal, halkıyla buluşup sevgi seline karışmak istedi. Kemal ne diz çöktü ne de onuruna ve haysiyetine laf söyletti. Katil bir yıldır elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor ve görevine devam ediyor.”

Adalet arayışlarını sonuna kadar sürdüreceklerini ifade eden ağabey Kurkut, “Kemal’in anısına layık olmaya çalışacağız. Kemal bugün inadına Newroz alanında olacak” dedi. (Diyarbakır/MA)