İstanbul’da faaliyet gösteren 11 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Genç İnisiyatif Platformu’nun hayata geçirdiği kampanya çerçevesinde, 50 bin Suriyeli mülteci çocuğu için oyuncak toplandı.

AK Parti İstanbul İl Teşkilatı’nın da destek verdiği kampanyanın ardından toplanan oyuncaklardan 7 bin adedi bugün Kahramanmaraş Çadır Kenti’nde kalan çocuklara teslim edildi. Platform temsilcisi Yusuf Sert, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Leman Aksay, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Gönül Demirel ve AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan, ilk olarak Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’yi makamında ziyaret etti. Ardından çadır kente gelen heyet, çadır kentten sorumlu Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Metin Maytalman’dan bilgiler aldı. Daha sonra çocukların eğitim gördüğü ana sınıflarını dolaşıp hediyeler dağıtan heyet, çocuklarla yakından ilgilendi.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, Türkiyeli kardeşlerinin gönderdiği oyuncaklarla sevinen Suriyeli çocuklar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye lehinde şarkılar söylediler. AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Leman Aksay, anlamlı bir kampanyaya katkı sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Türkiye’deki çocukların devreye sokularak onların, oyuncaklarını bu kardeşlerimizle paylaşmalarına vesile olan bir kampanyaya ön ayak olduk. Oradaki çocuklar da çok mutlu oldular. Kendi oyuncaklarını buradaki kardeşleriyle paylaştılar. Tabi çocukları en çok mutlu eden şey oyuncaklardır. Onlar belki burada yiyorlar, içiyorlar burada okullar da var. Devletimiz çok güzel imkanlar sunmuş. Ama biz onların biraz daha mutlu olmalarını, yüzlerindeki gülümsemenin artmasını istedik ve savaş çocuklarının biraz daha mutlu olmalarına katkı sağlamak istedik. Bu kampanyayı yapan genç sivil toplum kuruluşu temsilcisi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu kampanyanın diğer sivil toplum kuruluşlarına da örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.