Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası (ŞPO) tarafından her yıl 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü Kolokyumu dolayısıyla verilen Kent Planlama Basın Ödülleri sahiplerini buldu. ŞPO Genel Merkezi tarafından yapılan duyuruda Mezopotamya Ajansı (MA) da ödüle layık görüldü. 

ŞPO Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada ödüle layık görülenler, Mezopotamya Ajansı'ndan Ahmet Kanbal, a3haber.com muhabiri Hayrullah Yıldız, Cumhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak, Medyascope TV'den Melis Oğuz, Egeli Gazete'den Mustafa Yılmaz, KRT TV'den Osman Güdü, Son Nokta Gazetesi'nden Selahattin Özcan ile Ayrancım Gazetesi, TV A ve Yeni Adana Gazetesi olarak duyuruldu.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Kent Planlama Basın Ödülleri, her yıl düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü Kolokyumu kapsamında, yaptıkları haber veya yayınlarla kentsel sorunları ve kamusal alanlara dair müdahaleleri gündemleştirmeleri, kent kültürüne ve kentlilik bilincine yaptıkları katkıların yanısıra, Şehir ve Bölge Planlama bilimi ile mesleğin bilimsel ve teknik görüşlerine duyarlılık gösterdikleri düşünülen basın kuruluşlarına ve/veya basın mensuplarına verilmektedir. Şubelerimizden gelen öneriler doğrultusunda Yönetim Kurulumuz tarafından aşağıda isimleri belirtilen basın kuruluşlarına/mensuplarına 2020 Yılı Kent Planlama Basın Ödülü verilmesi uygun görülmüştür. Kent planlama bilimine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı bir kez daha teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz."