Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2006 yılında uygulamaya koyduğu makine ve ekipman alımlarına yüzde 50 hibe desteğinin başvuruları başladı.

Bu yılki destekleme kapsamını ve şartlarını belirleyen tebliğ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre makine ve ekipman almak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin, desteklemeden faydalanmak için 9 Haziran tarihine kadar bağlı oldukları İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Destekleme tutarının tüzel kişiler için 50, gerçek kişiler için ise 25 bin TL’ye kadar çıkabileceğini ifade eden Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, üretici birlikleri ve tarımsal amaçlı kooperatiflerin alacakları süt soğutma tankı için birden fazla destekleme ödemesi yapılabileceğini söyledi.

Bu yıl destekleme kapsamına alınan makinelere bazı eklemeler yapılarak, desteklenecek makine çeşidinin 41’e çıkarıldığını kaydeden İl Müdürü Temel, bahçe traktörü, dip kazan, süt analiz cihazı ve tarım römorkları gibi makinelerin bu yıl ilk defa destekleme kapsamına alındığını belirtti.

Ankara ilinin geniş tarımsal ürün yelpazesine dikkat çeken Temel, “Bu geniş yelpazeye paralel olarak çiftçilerimiz çok çeşitli tarımsal makinelere ihtiyaç duyuyor. Ankaralı çiftçilerin bu desteklemeye yoğun talep göstermesini bekliyoruz. Desteklemeden faydalanmak isteyen çiftçilerimizin 9 Haziran Pazartesi günü mesai bitimine kadar ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Başvuruların bitiminin ardından en geç 20 gün içerisinde sonuçları bildireceğiz. Destekleme almaya hak kazanan üreticilerimizin de makine ve ekipman alım sözleşmelerini bu tarihten itibaren 10 gün içerisinde imzalaması gerekiyor” dedi.