Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girecek adaylar başvuruları son güne bırakınca, başvuru merkezleri önünde uzun kuyruklar oluştu. Kuyruk çilesine bir de sıcak hava eklenince memur adayları adeta canından bezdi.

Türkiye genelinde 5-6 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan KPSS lisans sınavı için başvurular 5 Mayıs’ta başlamıştı. Ancak birçok kişi her sınavda yaşandığı gibi bu yıl da başvurular için son günleri bekledi. Hal böyle olunca başvuru merkezi önünde uzun kuyruklar oluştu. Kuyruk çilesine sıcak hava da eklenince memur adayları adeta canından bezdi. Saatlerce sıra bekleyen memur adayları, yanlarında bulunan kitap ve kağıtlarla güneşten korunmaya çalıştı.

“TÜM İŞLEMLER İNTERNETTEN YAPILSIN”

KPPS'ye ilk defa giren Esra Sarı, sıcaktan şikayet ederek, “Burada sefillik çekiyoruz. Her şey artık internetten yapılsın. Böyle kuyruk beklemeyelim. Bu kadar sıra bekliyoruz. 3 saattir buradayız. Çok sıcak. Adana sıcağı sonuçta” dedi.

Demet Öztürk ise 2 buçuk saattir beklediğini ifade ederek, başvuru merkezlerinin sayısının arttırılmasının iyi olacağını söyledi.

Bu arada KPSS başvuruları yarın sona erecek.