Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Zeliha Koç, "Temel sağlık hizmetlerinin başarası, bakım verecek olan hemşire ve diğer bakım personellerinin iyi yetiştirilmesine ve en önemlisi de biz hemşirelere bağlıdır" dedi.

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası Sinop'ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında Sinop Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından konferans ve ödül töreni düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu salonunda yapılan programa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Necati Çolak, Sinop İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Tolga Baş, Sinop Üniversitesi (SÜ) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Rıza Altun ile hemşireler katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan ve uzun yıllar meslekte hizmet veren Hemşire Serap Metin tarafından yapılan açılış konuşması sırasında duygusal anlar yaşandı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Necati Çolak ile Sinop İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Tolga Baş konuşma yaptı. Türkiye'de Kasım 2002'den bu yana sağlıkta önemli bir dönüşüm programının uygulandığını belirten Genel Sekreter Mustafa Necati Çolak, dönüşüm programının başlangıcından bu yana geçen 12 yılda ülke vatandaşının, sunulan sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliği, etkinliği ve kalitesinin gözle görülür bir şekilde arttığını söyledi.

Daha sonra "Hemşireler değişim için bir güç ve sağlık için çok önemli bir kaynak" konulu sunumunu gerçekleştiren OMÜ Hemşirelik Esasları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Zeliha Koç, konuşmasında hemşirelik mesleği ile ilgili temel bilgilere yer verdi. Temel sağlık hizmetlerinin başarısının hemşirelere bağlı olduğunun altını çizen Koç, "zaman ve enerjimizi bu toplantıya ayırmamızın amacı, hemşirelik mesleğinin daha iyiye gidebilmesi ve gelişebilmesi ve sonuçta da daha etkin bir bakım sunabilme konusunda yaşamış olduğumuz içten ilgi ve düşüncelerimizdir. Aynı zamanda, her geçen yıl bu haftanın biraz daha coşkuyla kutlanması, hemşire ve sağlığa verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Günümüzde teknoloji, sağlık bakım hizmetlerinde ki gelişmeler, ekonomi,kentleşme, endüstrileşme ve yaşam biçimi gibi faktörlerin birbirleriyle etkileşimleri sonucu tüm toplumlar da bireylerin sağlık bakım gereksinimleri günden güne değişim göstermektedir. Sağlık bakımı insan temel haklarından biri olmasına karşın dünyada, tüm insanların sağlık bakım hizmetlerinin ve gereksinimlerinin karşılanması oranının yeterli düzeyde olmadığı bilinen bir gerçektir. Temel sağlık hizmetlerinin başarası, sağlık bakım sisteminde ki değişikliklerin, bireylerin bakım standartlarını arttıracak şekilde kullanılmasına, bakım verecek olan hemşire ve diğer bakım personellerinin iyi yetiştirilmesine ve en önemlisi de biz hemşirelere bağlıdır" diye konuştu.