Antalya’da kapanan bir iplik fabrikasının işçileri, maaşlarının ödenmediğini öne sürerek eylem başlattı.

Antalya’da daha önce de eylemlere sahne olan Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren iplik fabrikasının işçileri, yeniden eylem yaptı. Yüklü miktarda maaş alacakları olduğunu öne süren yaklaşık 200 işçi, daha fazla dayanacak güçlerinin kalmadığını söyleyerek fabrika bahçesinde tahta paletleri yaktı. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda jandarma çevik kuvvet ekibi ve itfaiye araçları sevk edildi. Fabrika bahçe kapısını kilitleyip bahçe içerisinde bekleyen işçilere, fabrikanın çatısında bekleyen mesai arkadaşları da jandarma tarafından gelebilecek olası bir müdahale için gözcülük yaptı. Kendilerine müdahale edilmesi halinde fabrikayla birlikte kendilerini de yakacaklarını belirten işçiler, alacaklarının tahsili konusunda bu defa kararlı olduklarını söylediler.

Fabrika işçilerinden Mucit Yıldırım, Başbakan Erdoğan’ın Antalya mitinginde mağduriyetlerini kendisine anlattıklarını ve çözüm bulunacağı sözünü aldıklarını belirterek, “Antalya mitinginde sizden yardım istemiştik. Verdiğiniz sözü tutun ve bu zalimlerin elinden bizi kurtarın. Maaşlarımızı alamadığımız halde istemeyerekte olsa fabrikayı yakacağız” dedi.

İşçilerden Feyzullah Yıldırım ise, fabrika içerisinde büyük kimyasal kazanların olduğunu ve canları pahasına olsa da müdahale edilmesi halinde ya da yetkililerden cevap alamadıkları takdirde amonyak kazanını patlatacaklarını söyledi. Yıldırım,“Biz burada yaklaşık 300 kişi bekliyoruz. Paralarımızı vermezlerse ve müdahale ederlerse amonyak kazanlarını patlatırız. Anında burası bir alev topuna döner. Hiç kimse buradan kaçamaz” dedi.