Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Salur ve Belceğiz köylüleri arasında yayla anlaşmazlığı çıktı. Yaylanın kendi sınırları içinde olduğunu iddia eden Belceğiz köylüleri, Salur köyünün kullandığı Başkuyu yaylasına akın etti.

Belceğiz köyüne 3 kilometre mesafede olan ve sınırları içerisinde bulunan Başkuyu yaylasının 5 kilometre mesafedeki Salur köyü tarafından kullanılması üzerine anlaşmazlık çıktı. Yaylanın kullanılması konusunda köylüler arasında kime ait olduğu konusunda uzun süredir tartışma yaşanıyordu. Öğle saatlerinde 800 nüfuslu Belceğiz köyünde yaşayan vatandaşlar, bin nüfuslu Salur köyü çobanlarının yaylalarında sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle yaylaya çıktı. Belceğiz köyü sakinleri yaylalarının köylerine ait olduğunu iddia ederken, Salur köyü tarafından işgal edilerek yaylalarına konaklanan çobanlarının sınır ihlali yapmamalarını, bunun sonucunun farklı yerlere gideceğini söylediler.

JANDARMA KÖY HALKINI SAKİNLEŞTİRDİ

Başkuyu yaylasına çıkan Belceğiz köylüleri burada çadır kuran bir çobana ait hayvan barınağına zarar vermek istedi. Bölgeye sevk edilen Şarkikaraağaç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, köy halkını güçlükle sakinleştirdi. Jandarma tarafından köylerin giriş çıkışları kontrol altına alınırken, her iki köy arasındaki husumetin sona ermesi için Belceğiz ve Salur köyünde köy halkıyla görüşmeye başlandı. Şarkikaraağaç Kaymakamlığı tarafından araştırılan ve Bilirkişi heyetinin yapacağı keşif sonrasında yaylanın hangi köye ait olduğu belirlenecek.

Belceğiz Köyü Muhtarı İbrahim Böcek, yıllardır bu sınırdan dolayı iki köy arasında çeşitli sorunlar yaşandığını belirterek "Bu sorunların büyümemesi için iki köy muhtarı bir araya gelerek yayla sorununu çözmek için girişimler başlattık” dedi.