Matematik alanında yapmış olduğu çalışmalarla döneminin en önemli bilim adamı El-Biruni adına Özel Marmara Evleri İhlas İlkokulu ve Ortaokulu’nda Akıl Oyunları Şenliği düzenlendi.

Tüm sınıfların katılımıyla gerçekleştirilen şenliklerde birbirinden zorlu zeka oyunları sınıflar arasında çekişme içinde oynandı.

Abalone, mangala, katamino, tangram, fanarona, surakarta gibi zeka oyunlarının oynandığı şenlikler sırasında ayrıca okul lobisinde zeka oyunlarının tanıtıldığı stantlar da büyük ilgi gördü.

Oldukça keyifli ve heyecanlı geçen yarışmalarda zafere ulaşan öğrencilere madalyaları verilirken, mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Oyunların ardından düşüncelerini paylaşan İhlas Koleji Okul Müdürlerinden Sebahattin Kazaz, düzenledikleri organizasyonun amacına ulaştığını söyledi.

Her yıl düzenlemiş oldukları akıl oyunları şenliklerine geçen yıl Piri Reis ismini verdiklerini belirten Kazaz bu yılda oyunları El- Biruni adı altında gerçekleştirdiklerini vurguladı.

El Biruni’nin kendi dönemindeki bilim adamları arasında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Kazaz, böylesine önemli bir şahsiyetin ismini yaşattıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

İhlas Eğitim Kurumları’nın milli ve manevi değerlere önem verdiğini söyleyen Kazaz, öğrencilere tarihimizin önemli büyüklerini tanıtmak için bu şenliklerin iyi bir fırsat olduğunu belirtti.