İki yıldır İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ensar Vakfı’nın ortaklaşa yapmış olduğu Değerler Olimpiyatı sonuçları açıklandı.

Özel Marmara Evleri İhlas Karma Anadolu Lisesi 10-A sınıfı “Down Sendromlular” ile ilgili olarak gerçekleştirdikleri proje ile İstanbul Şampiyonu oldular.

Projenin gelişimi hakkında konuşan 10-A sınıfı öğrencilerinden Emine Şahingöz, down sendromlular ile ilgili olarak gazetede okuduğu bir haberden çok etkilenerek bu projeyi başlattığını ve sınıf arkadaşlarının da desteği ile projeyi geliştirdiklerini söyledi.

Haberi okuduktan sonra Şişli’de bulunan ve down sendromlu gençlerin çalıştığı ve geliri bu gençlerin eğitimine aktarıldığı Down Cafe’ye sınıf gezisi düzenlediklerini aktaran Şahingöz, burada gençlerle röportaj yaparak onlarla konuşma şansı yakaladıklarını ifade etti.

Bu geziden sonra sınıf olarak projeyi büyütmeyi planladıklarını belirten Şahingöz bunun için 21 Mart’ta Beylikdüzü’nde düzenlenen “Farkındalık Yürüyüşü”ne down sendromlu çocuklar ve aileleriyle birlikte yürüdüklerini söyledi.

Şahingöz projenin son safhasında ise bu yıl düzenlenen YGS sınavında 165 puan barajını geçen bir kız öğrenciyi ziyaret ettiklerini ve kendisiyle tanışarak yazmış oldukları teşekkür mektubunu verdiklerini belirtti.

Projelerinin birinci olmasından dolayı da çok mutlu olduklarını vurgulayan Şahingöz, down sendromlu insanların da bu hayatın bir parçası olduklarını, bu proje sayesinde fırsat tanındığı takdirde neleri başardıklarını da yakından gördüklerini sözlerine ekledi.

İhlas Koleji Okul Müdürlerinden Müge Kılıç da öğrencilerinin yapmış oldukları projeden ve elde etmiş oldukları başarıdan dolayı teşekkür etti.