Iğdır’da, Hz. Ali'nin (R.A) doğum günü münasebetiyle bir program düzenlendi.

Iğdır Ehl-i Beyt Alimler Derneği tarafından düzenlenen programda, İran'dan gelen heyet üyeleri konuşma yaptılar. Özel bir düğün salonunda düzenlenen program, uluslararası Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasında birinci olan Ağayi Şahbezi’nin Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. Ardından konuşan Iğdır Ehlibeyt Alimler Derneği Başkanı Veli Beder, bu gün burada Hz. Ali’nin doğum gününü kutlamak amacı ile toplandıklarını, İran’dan gelerek programa destek veren alimlere, Iğdır emniyet teşkilatına, İran Erzurum Başkonsolosluğu’na teşekkür ettiklerini söyledi. Hz. Ali’nin Kabe’de doğan, Mihrap’ta şehit olan bir şahsiyet olduğunu ifade eden Beder, “Bu özellik kimseye nasip olmaz. Allah bu dünyada Ali muhabbetini yüreğimizden eksik etmesin. Dünyada ve ahirette de şefaatinden eksik etmesin. Kur'an-ı Kerim; melekler, Peygamberimiz ve Hz. Ali’yi övmüştür. Bizler bu övgülerin yanında bir damla suyuz. Allah bizi Ali sevgisi ve muhabbetinden ayırmasın” dedi.

Programa İran Urumiye Üniversitesi’nden konuşmacı olarak katılan Öğretim Görevlisi Höcceti İslam Sefter Muhammedi de, “Hz. Ali’nin faziletlerini saymakla bitiremeyiz. Hz. Ali İslamiyet’i en iyi şekilde yaşayan ve yaşatan şahsiyettir. Hz. Ali’nin faziletlerini taşıyan bir kimsenin Allah günahlarını affeder. Hz. Ali adaleti en iyi şekilde uygulayan bir kişiydi. Bizler hangi mezhepten olursak olalım hayatımızda Hz. Ali’yi örnek almalıyız” şeklinde konuştu.

Batı Azerbaycan Cuma imamı Seyit Mehti Kureşi ise, “Biz birliğimizi sağlamak zorundayız. Müslümanlar olarak yabancı ülkelerin oyununa gelmemeliyiz. Eğer bizler dış güçlerin oyununa gelir parçalanırsak, bu dış güçler bizi daha rahat parçalarlar, birbirimize düşman ederler. Bunun için dış düşmanların oyununa gelmeyelim, birlik olalım. Allah'ın ipine tutunarak bir olalım, eğer Sünni-Şii gibi ayrılıklara girersek birlik olamayız. Allah bütün inananlar kardeştir demiştir. Bu sözden hareket ederek kardeş olalım ki bütün Müslümanlar güçlü olsun. Bu da Şii ve Sünni ayrımı yapmadan, Allah’ın birliğine bağlı kalarak birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Hz. Ali’nin en önemli özelliklerinden biri ise ibadet etmektir. Allah'a ibadetimizi en güzel şekilde gerçekleştirmeliyiz” dedi.

Mersiyelerin okunması ile devam eden program, ikram verilmesiyle son buldu.