İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kayıp atların sorumluluğunun Hatay Dörtyol Belediyesi ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilçe teşkilatında olduğunu söyledi.

İBB'nin Adalar’daki atlı faytonları kaldırmasının ardından atlar çeşitli kurumlara hibe edilmiş, Dörtyol Belediyesi’ne hibe edilen çipli atların kayıp olduğu ortaya çıkmıştı. Daha önce suç duyurusunda bulunacağını duyuran İBB, yaptığı yazılı bir açıklamayla da atların sorumluluğun Dörtyol Belediyesi ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilçe teşikaltında olduğunu söyledi. 

İBB'DEN YAZILI AÇIKLAMA

İBB’den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Hatay, Dörtyol Belediyesi 12 Ağustos 2020 tarihli yazısı ile 150 at sahiplenmek istediğini belirtmiştir. İBB’den at sahiplenme yöndeki taleplerin yüksek olması nedeniyle Hatay, Dörtyol Belediyesi ile aynı ay içerisinde yapılan protokol çerçevesinde 100 atın nakli sağlanmıştır. 

Sevkleri gerçekleştirilmeden önce 100 atın Tarım ve Orman Bakanlığı taşra teşkilatı tarafından sağlık taramaları yapılmış ve mikroçipleme işlemi gerçekleştirilmiş ve düzenlenen Veteriner Sağlık Raporu ile 100 at Dörtyol belediyesi tarafından belirlenen işletmeye gönderilmiştir.

Sevkiyat 50’şerli gruplar halinde iki seferde tamamlanmıştır. Bir sevkiyatta taşınır işlem fişini Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, diğer sevkiyatta ise Dörtyol Belediyesi Memuru Ferhat Erkin imzalayarak sevki yapılan hayvanları teslim almışlardır. Bu noktadan sonra 100 atın mülkiyeti ve sorumluluğu Dörtyol Belediyesine geçmiştir; atların çoğalması, eksilmesi ya da el değiştirmesi yönündeki iş ve işlemler ilgili belediyesi ile yörede görev yapan Tarım ve Orman Bakanlığının ilçe teşkilatı arasında yürütülecek işlemlerdir."