Avrasya Hospital Hemşireler Haftası’nı büyük coşkuyla kutladı. Hemşireler Haftası nedeniyle Avrasya Hospital tafaından düzenlenen kutlama programına katılan Op. Dr. Hüseyin Urlu, sağlık hizmetlerinin bir ekip işi olduğunu ve tüm hemşirelerin gününü kutladığını söyledi.

Avrasya Hospital Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Urlu, Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Op. Dr. Tamer Sözen, Başhekim Yardımcısı Ali Güven Akıncı, Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Op. Dr. Nurcan Dalan ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Banu Altoparlak Kapar’ın katılımıyla gerçekleşen Hemşireler Haftası kutlamasına ev sahipliği yaptı.

Çok sayıda hastane çalışanın da hazır bulunduğu programda konuşan Avrasya Hospital Yönetim Kurulu ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Urlu Hemşirelik mesleğinin kutsal bir iş olduğunu belirterek, “Bilindiği gibi Hemşireler haftası Türkiye’de 1964 yılından itibaren kutlanmaktadır. Hemşirelerimiz bu meslek kariyerlerinde dil, ırk, din ayrımı gözetmeksizin, kişileri sağlıklarına kavuşturmak için büyük çaba harcayarak destek olmaktadır. Hemşirelik mesleği insana sağlıklı bir yatırım için, dünyanın her yerinde çok kutsal bir iş olup sağlık hizmetlerinin en önemli unsurlarından biridir. Bu meslekte şefkatten, disiplinden ciddiyetten ve sevgiden uzak yaşayan sevgisini karşı tarafa özelliklede hastalık anında kişiye ruh ve bütün olarak motivasyonunla yanında olduğunu hissettiremeyen bu mesleği başarabilmesi hiç mümkün değildir” dedi.

Sağlık hizmetlerinin ekip işi olduğunu ifade eden Op. Dr. Hüseyin Urlu, “Sağlık hizmeti bir ekip işidir. Saati yoktur. Uykusuz, çoğu kez de yemek yemeğe fırsatları olmadan canla başla 7 gün 24 saat sağlık hizmeti vermektedirler. Hemşireliği seçen takım arkadaşlarımızda öncelikle özveri, sabır, hoşgörü kavramları şarttır. Biz hekimler gelen hastalarımızın hikâyelerinin ardından yaptığımız tetkikler ve tedavi raporundan sonraki aşamada, hastaların izlenmesi, değişikliklerin kaydedilmesi, takip edilmesi, ruhsal durumunun kontrolü, ilaç takibi kısacası benzeri tedavilerin yapılmasında büyük yük hemşirelerimizin sırtındadır. Bu nedenle hemşireler sağlık hizmetlerinin sunumunda olmazsa olmaz büyük güçtür” şeklinde konuştu.