Adıyaman’da tıp fakültesi öğrencisi, bir kum yığınının önünde dinlendiği esnada kum yığınının üzerine çökmesi sonucu hayatını kaybederken, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Edinilen bilgiye göre, Adıyaman’a bağlı Gümüşkaya köyüne bağlı Avcı mezrasında ikamet eden 19 yaşındaki Mehmet Koyuncu, inşaat kumu getirmek için Göksu Çayı’nda biriken kum yığınlarının yanına gitti. İnşaat kumunu araca yükleyen Koyuncu, yorulup kum yığınının dibinde dinlenmek istedi. Kum yığınının dibinde dinlenen Koyuncu’nun üzerine aniden kum yığını devrildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptığı ilk müdahalenin ardından Koyuncu’yu ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı.

Hastanede tedavi altına alınan Koyuncu, burada yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Koyuncu için, Adıyaman Tıp Fakültesi önünde tören düzenlendi. Düzenlenen törene Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Adıyaman İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, tıp fakültesi öğrencileri, Koyuncu’nun yakınları ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Törende bir konuşma yapan Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, “Geçen hafta içerisinde Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrenci etkinlikleri ödevinden şöyle bir ifade kullanmıştım; tıp fakültesi erken meyve verdi demiştim ama bugün tıp fakültemiz erken mezun verdi. Mehmet buranın ilk mezunu olarak, ilk doktoru olarak bizim gönüllerimizde yaşayacaktır. Tabi üzüntülü bir durum ama ölüm gerçek. Öğrencimizi, bir kardeşimizi, bir doktorumuzu kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz” dedi.

Daha sonra konuşan Prof. Dr. Talha Gönüllü ise, “Biz bir evladımızın arkasından duacıyız. Ailesine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Üniversitemizin ve tıp fakültesi camiamızın başı sağ olsun” şeklinde üzüntüsünü belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından dua edildi. Yapılan dualar sonrası Koyuncu’nun cenazesi, Adıyaman Tıp Fakültesi Hastanesi Morgu’ndan alınarak toprağa verilmek üzere Gümüşkaya köyünde gözyaşları içerisinde uğurlandı.