Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Yönetim Kurulu, Antep İl Temsilcileri Deniz Salmanlı’ın ihraç edilmesine ilişkin sendikanın genel merkezinde açıklama yaptı. Sendikanın Genel Başkanı Mesut Balcan'ın da katıldığı açıklamada, TRT yönetiminin uzun bir süredir nitelikli personeli çeşitli gerekçelerle işten attığı ve yerlerine niteliksiz kadrolar yerleştirdiğine dikkat çekildi. Açıklamada, Salman'ın ihraç edilmesinin hukuksuzluk olduğu vurgulandı.

 

‘TWEET GEREKÇE GÖSTERİLDİ’

 

Açıklamada, 22 yıllık şef montajcı Salman'nın attığı tweet gerekçe gösterilerek kurumdan ihraç edildiği aktarılarak, kurum içi disiplin yönetmeliğinin dahi işletilmediği belirtildi. Açıklamada, “Sadece bir müfettişe verdiği ifade ile soruşturma hızlıca tamamlanmıştır. Sonuç olarak Deniz Salmanlı, müfettişin raporunu bile okumamış ve göreve henüz atanan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’nın tek bir imzası ile kurumdan ihraç edilmiştir. Hukuk devletinde suçu ve cezayı yargı belirler” diye belirtildi.

 

ASIL GEREKÇE 

 

Salmanlı’nın atılmasının asıl nedenin sendikal faaliyetler olduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi: “TRT yönetimi Deniz Salmanlı’nın kişisel hesabını mercek altına alarak suç yaratma çabası içine girmiştir. Kızıldere olaylarının yıl dönümü paylaşımı bahane edilerek Deniz Salmanlı’nın ihraç edilmesi kabul edilemez. OHAL döneminde çıkarılan 375 Sayılı KHK’nın 35. maddesinin B fıkrasının 10. Bendine uygulanarak Deniz Salmanlı ihraç edilmiştir. 375 sayılı KHK 2018 yılında geçici olarak yürürlüğe girmiş ve 31.07.2021’de uygulanma süresi 1 yıl uzatılmıştır. Bu OHAL uygulamalarının hala yürürlükte olduğunun göstergesidir."