Arap turistlerin 'Yeryüzü cenneti' olarak adlandırdığı bir proje Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Güneysu’da hayata geçirildi.

Güneysu Kaymakamlığı tarafından yapılan projeyle, Arapdüzü Doğa Parkı tamamlanarak hizmete giriyor. Güneysu'nun Kıbledağı köyü sınırları içerisinde gerçekleştirilen proje ile sahilden 25 kilometre içeride ve yaklaşık bin 800 rakımda dünyada eşi benzeri bulunmayan bir doğa parkı oluşturuldu. 106 hektar alanda kurulan parkta, balta girmemiş ormanın içerisinde 1 kilometre uzunluğunda yürüyüş parkuru ve gözetleme kuleleri oluşturuldu. Parkı ziyaret eden turistler; doğal taş, asma köprüler ve ahşap köprülerden oluşan yürüyüş parkurunda gezip hem bitki örtüsünü hem de doğal şelaleleri seyretme imkanı buluyor.

Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, projenin yüzde 95’lik kısmının tamamlandığını belirterek turistleri Arapdüzü Doğa Parkı’na davet etti. Çiçek, yaptığı açıklamada, “Arapdüzü Doğa Parkı 106 hektar alan üzerinde kuruldu. İçerisinde 800 metre yürüyüş parkuru, 200 metre basamaklı yürüyüş parkuru, asma köprüler, ahşap köprüler ve gözetleme kuleleri bulunuyor. Tüm çalışmalar doğaya ve bölge mimarisine uygun yapıldı. Ahşap kullanılarak doğanın içerisinde güvenli bir ortam oluşturuldu. Rizelilerin, Karadenizli hemşehrilerimizin, özellikle Orta Doğu’dan gelen yabancı turistlerimizin yürüyüş yapabileceği, piknik yapabilecekleri bir alan olarak tasarlandı.”

NEDEN ARAPDÜZÜ?

Çiçek, parkın oluşturulduğu bölgeye yöre halkının Arapdüzü ismini verdiğini, bu nedenle parka aynı ismi vermeyi uygun gördüklerini ifade etti. Çiçek, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Arapdüzü isminin nereden geldiğine dair tarihsel bir veriye sahip değiliz. Ancak, yaşlı insanlarımızın bahsettiğine göre çok eskiden buradan Arap ülkelerine giden kervan geçermiş. Bu kervanlar burada konaklayıp dinlenirmiş. Bu bölgenin isminin buradan geldiğini düşünüyoruz.“

BAŞBAKAN YAKINDAN TAKİP ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağında gerçekleştirilen projenin yakın takipçisi olduğu belirtildi. Erdoğan’ın henüz görmediği parkı, ilk Rize gezisi sırasında ziyaret etmesi bekleniyor. Çiçek konuyla ilgili açıklamasında, “Sayın Başbakanımızın Karadeniz bölgesindeki tüm turizm yatırımlarına olduğu gibi projemize de desteği oldu. Bundan önce hayata geçirilen Kıbledağı Projesi ilgi gördü. Turist akınına uğrayınca yetmemeye başladı. Bunun üzerine sayın Başbakanımızdan aldığımız cesaretle bu projeyi hayata geçirdik” dedi.

ARAPLARIN UĞRAK YERİ OLACAK

Çiçek, Arapdüzü Doğa Parkı’nın Arap turistler tarafından yoğun ilgi göreceğini umduklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Son yıllarda bölgemiz özellikle Orta Doğu ülkelerinden önemli sayıda misafiri ağırlamaya başladı. Arap turistler Güneysu’yu Başbakanımızın kenti oluşu dolayısıyla ziyaret etmek istiyor. Bu misafirlerimizi bundan böyle bu güzel mekanlarda ağırlama imkanı bulacağız.”