Giresun İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi, 12-16 Mayıs tarihleri arasında hayat boyu Öğrenme Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklıkları Projesi kapsamında Almanya, İspanya, Portekiz, Polonya ve Romanya’dan gelen yabancı öğrencileri ağırlıyor.

Öğretmen ve öğrencileri bir hafta boyunca Giresun’da misafir edeceklerini belirten Proje Koordinatörü Öğretmen Hülya Annakkaya, şöyle konuştu: “Projemiz 2013 yılında kabul edilen 6 ortaklı comenius projesi. Projemiz de Türkiye ile birlikte Almanya, İspanya, Portekiz, Polonya ve Romanya’dan oluşuyor. İlk toplantımızı eylül ayında Almanya’da yaptık. Ocak ayında İspanya’da müzikal gerçekleştirdik. Bu müzikal de Giresun kültürünü ve özellikle kına gecesini sergileyerek göstermeye çalıştık. İkinci müzikalimizi Perşembe akşamı Giresun Üniversitemizde gerçekleştireceğiz.” Projenin amacının müzikal aracılığıyla kültürleri birbirine kaynaştırmak olduğunu belirten Annakkaya, şunları söyledi: “Öğrencileri farklı kültürlerle tanıştırmak ve İngilizceyi yaygınlaştırmak. Farklı kültürlere karşı olarak öğrencilerin ön yargılarını kırmak istiyoruz. Bu hafta boyunca çeşitli etkinliklerimiz olacak. Bugün etkinliğimiz Giresun kalesinde piknik yaparak yabancı ve yerli öğrencilerin birbirleriyle tanışıp kaynaşmasını sağlamaktır.”

Giresun İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Muharrem Demir de, Avrupa’nın değişik ülkelerinden öğretmen ve öğrencilerin okulu ve şehri ziyaret ederek bir hafta boyunca Giresun'da bulunacaklarını belirterek "Türkiye’nin ve Giresun’un kültürünü Avrupa’dan gelen öğrencilerimize öğretilmesini sağlayacağız. Öğrenciler Giresun’un doğasına hayran kaldı. Deniz ve doğanın iç içe olması onlar için çok güzel bir durum olduğunu belirttiler” dedi.

Giresun ve Türkiye’de olmaktan dolayı oldukça memnun olduklarını belirten yabancı öğrenciler, kültürümüz farklı olmasına rağmen burayı çok sevdik. Eğitim sistemimizde hemen hemen aynı. Tek farklılık biz 6 saat eğitim görüyoruz ama Türkiye'de 8 saat günlük eğitim var. Yemekler fena değil ama özellikle tatlı çeşitleri oldukça güzel olduğunu belirttiler.

Giresun’a gelen yabancı öğretmen ve öğrenciler Giresun kalesini gezdi, gitar eşliğinde şarkılar söyleyip hatıra fotoğrafı çektirdi.