Büyükçekmece Belediyesi ekipleri fırın ve imalathanelere şafak baskını düzenledi. Sabaha karşı yapılan denetimlerde hijyen ve gramaja dikkat etmeyen 5 fırına, eksiklerinden dolayı tutanak düzenlendi. Bir fırında gezinen böcekler ekipleri bile şaşkına çevirdi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatıyla başkan yardımcısı Adem Yazır’ın öncülüğünde zabıta, ruhsat ve çevre müdürlüğü ekipleri şafak vakti fırın ve imalathanelere denetimler gerçekleştirdi. Sabaha karşı yapılan denetimlerde hijyen ve gramaja dikkat etmeyen 5 fırına, eksiklerinden dolayı tutanak düzenlendi. Bazı fırınlar denetimlerde sınıfta kaldı. Bir fırında gezinen böcekler herkesi şaşkına çevirdi. İşyerine hijyen kurallarına uymadığı gerekçesiyle işlem yapıldı. Başkan yardımcısı Adem Yazır, çalışanların tırnaklarını dahi kontrol etti.

Denetimlerle ilgili bilgi veren Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Yazır, “Bu denetimlerde, hijyen sertifikalarının olup olmadığı, iş elbiseleri, hamur yapılan tekneler, işçilerin saç sakal kontrolleri, soyunma odaları, hamurların bekletildiği odalar, un çuvallarının saklandığı ambarlar, odaların temizliği ve sağlığa uygunluk durumu, dezenfekte, paspas temizliği, havalandırma sistemleri, etiketler, tuvaletlerin temizliği, ekmek gramajları, işyeri açma ve hafta sonu tatil ruhsatlarını kontrol ettik. Birkaç fırında ki eksiklikler tespit ettik. Denetimlerde gerek fırın işletmecilerine gerekse işçilere uyarılarda bulunduk. Birkaç fırınımızın fiziki eksiklerinin haricinde fırınlarımızın genel durumunun gayet iyi olması bizleri son derece memnun etti” dedi.

Halk sağlığını yakından ilgilendiren hijyene yönelik denetimlerin devam edeceğini ve kesinlikle tolerans tanınmayacaklarını anlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Çevre, Zabıta ve ruhsat müdürlüklerimize bağlı gıda ve çevre mühendislerimizin de katıldığı bu tür denetimlerimiz özellikle hijyene yönelik sürecek. Halk sağlığını etkileyen ve tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması için denetimlerimiz aralıksız devam edecek.”