Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde, "Bilindiği gibi 15 Temmuz darbe girişiminden önceki zaman diliminde FETÖ terör örgütü öncülüğünde Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik olarak ‘diktatör-tek adam algısı oluşturmak maksadı ile içeride ve dışarıda yaygın bir kampanya başlatılmıştır. Davacı ve mensubu bulunduğu parti tarafından da bu kampanya sahiplenilmiş ve Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında ‘diktatör-tek adam’ algısı oluşturmak için yoğun bir çaba sarf edilmiştir" ifadeleri yer aldı. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “beşinci kol” çıkışına karşı bu terimin diktatör Francisco Franco tarafından kullanıldığını anımsatarak "diktatör bozuntusu" benzetmesini yapmıştı. AKP kanadından tepki gelmesi üzerine Özel, “Orada düzeltilecek tek kelime vardır. ‘Bozuntu’ kısmını geri alıyorum ‘diktatör’ sizin olsun” demişti.

Özel’in son sözlerine karşı Erdoğan’ın yanıtı 250 bin TL’lik tazminat davası açmak oldu. Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan davada, Özel ve Erdoğan'ın konuşmalarından alıntılara yer verildi.

"ALGIYI FETÖ OLUŞTURDU"

Özgür Özel'in kullandığı ifadelere ilişkin dava dilekçesinde şu iddiada bulunuldu:

"Davalının mensubu bulunduğu siyasi partinin Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik ısrarlı bir şekilde ve hakaret kastı ile 'diktatör' yakıştırmasında bulunması uzun süredir yurt içinde ve yurt dışında kabul ettirilmeye çalışılan bir algı operasyonunun ve otoriterlik propagandasının yansımasıdır. 

Bilindiği gibi 15 Temmuz darbe girişiminden önceki zaman diliminde FETÖ terör örgütü öncülüğünde Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik olarak ‘diktatör-tek adam algısı oluşturmak maksadı ile içeride ve dışarıda yaygın bir kampanya başlatılmıştır. Davacı ve mensubu bulunduğu parti tarafından da bu kampanya sahiplenilmiş ve Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında ‘diktatör-tek adam’ algısı oluşturmak için yoğun bir çaba sarf edilmiştir. 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe teşebbüsü ile ilgili ortaya çıkan gerçekler ışığında söz konusu kampanyanın 15 Temmuz darbe girişimine meşruiyet kazandırmak ve darbenin başarılı olması halinde özellikle yurtdışına ‘diktatör devrildi’ algısı oluşturmak amacıyla planlanıp icra edildiği üstünde bir tereddüt bulunmamaktadır.

Bu amaç doğrultusunda da davalı mensubu bulunduğu siyasi parti hala ortak bir politika çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında haksız ve mesnetsiz hakaretamiz isnatta bulunmakta ve kamuoyunu daha bu isnatta inandırma hususunda yoğun bir gayret sarf etmektedir. Bu kuru bakır propagandaya yurt içinde ve dışında PKK FETÖ ile müzahir unsurlarda aktif destek sağlamaktadır."