Jandarma’nın kuruluşunun 175. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında, Ortopedik Felçliler Derneği işbirliğinde 33 engelli, bir günlük temsili askerlik yaptı.

Jandarmanın 175. yılı kutlamaları ve 12-15 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle 33 engelli vatandaş bir günlüğüne asker oldu.

Jandarmanın kuruluşunun 175.yıl dönümü kutlama etkinliklerine ve engellilerin temsili askerlik törenine; Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü ve engelli yakınları katıldı.

Sabah erken saatlerde Şanlıurfa Jandarma Komutanlığı'na gelen engelli vatandaşlar, burada askerlerin yardımı ile önce tıraş oldular sonra da askeri kamuflajları giydirildi. Askeri kıyafetlerle hatıra fotoğrafı çektiren engelliler daha sonra yemin töreni alanına geçerek temsili askerlik yeminini gerçekleştirdiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yemin eden engelli askerlerin mutlulukları gözlerinden okundu. Mutluluklarını dile getiren engelli vatandaşlar, Şanlıurfa Jandarma Komutanlığı'na askerlik yapma imkanı verdikleri için teşekkür ettiler. Çocuklarını askeri kıyafetle gören aileler de jandarma birimindeki herkese teşekkür ederek çok mutlu olduklarını söylediler.

Temsili askerlik yemininde konuşan Jandarma Alay Komutanı Albay Selman Kömürcü, “Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'na bugün katılan 33 Mehmetçiğimiz huzurlarınızda askerliğe ilk adım olan yemin törenini gururla icra ettiler. Bugün Türkiye genelinde Engelli Haftası'yla icra edilen etkinliklerin planlanması ayrıca önem arz etmekte olup mutluluk vermiştir” dedi.

Yapılan konuşma ve yemin töreninin ardından Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü tarafından engelli askerlere hediye ve terhis belgesi verildi.

Program son olarak jandarma komutanlığında çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.