Konya’da, engelliler temsili askerlik töreniyle ant içerek terhis belgesi aldı.

Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 175. Yıldönümü nedeniyle engelliler temsili askerlik hizmetini Jandarma Birlikleri’nde yaptı. Konya’da 118, Akşehir ilçesinde 34, Beyşehir ilçesinde 17, Çumra ilçesinde 25, Seydişehir ilçesinde 29 ve Ereğli ilçesinde 9 olmak üzere toplam 232 engelli silah altına alındı. Sabah erken saatlerde davul zurna eşliğinde karşılanan asker adayları üniformalarını giydikten sonra temel askerlik hizmeti aldı. Eğitimlerin sonunda Konya İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen ant içme törenine engelli ailelerinin yanı sıra Konya Vali Vekili Hasan Karakaş, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Çetinkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Güray Alpar, Hava Savunma Okulu Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ile askeri personel katıldı.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

Engelli bir askerin tören tekmili vermesinin ardından ant içildi. Askerler adına fiziksel engelli Emrah Savsat’ın konuşması sırasında aileler gözyaşlarına hakim olamadı. Kendilerine yaşatılan tarifsiz mutluluk için Türk Silahlı Kuvvetleri ve Konya İl Jandarma Komutanlığı’na teşekkür eden, 21 yıldır kas hastalığı ile mücadele eden Emrah Savsat, “Yüce yaratanının yarattığı bizlere lütfettiği imkanı layıkıyla yerine getirmekle görevlendirilmiş fani kullarız. Bizlerin elleri olmayabilir, ayakları tutmayabilir. Bu yüzden de normal insanlar gibi olamayabiliriz. Ama şükür ve azim noktasında en ufak bir eksikliğimiz olmadığına inanıyor ve hayatla barışık olmamızın nedenini buna bağlıyorum. Yaşadıklarımız bizlere hayata hep dolu bakmayı öğretti. En önemlisi de yaşadıklarımızdan dolayı karamsarlığa kapılmak yerine yaşadıklarımızdan hisse çıkarmayı öğrendik” dedi.

“DAHA DA GÜÇLÜYÜZ”

Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Güray Alpar, bugün Jandarma teşkilatının her zamankinden daha da güçlü olduğunu söyledi. Tuğgeneral Alpar, “Süre kısa gibi gözükebilir ama onların icra ettiği görevler uzun dönem askerlik yapanlarla aynı. Her şeyi yaptılar. Askere uğurlandılar, kınalar yakıldı, uğurlama törenleri yapıldı. Buraya katıldılar eğitimlerini tamamladılar. Bugün Konya'nın emniyet ve asayişi onlara emanetti. Devriye araçlarına bindiler. Konya bölgesinde emniyet ve asayişi sağladılar ve sorduk, herhangi bir asayiş olayı da meydana gelmedi. Bu aslanların nöbet tuttuğu zamanlarda hiçbir olay meydana gelmedi. Hepsine teşekkür ediyoruz. Onlarla bizler gurur duyduk, anne ve babaları olarak siz de gurur duyun” diye konuştu.

Törende engelli askerlere terhis belgesi ve hediyeleri verildi. Engelli askerler adından Emrah Savsat, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun’a, kendileriyle yakından ilgilendiği için teşekkür ederek hediye verdi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından Jandarma Komutanlıklarında kullanılan silah ve cihazlar sergilendi.