Başkent’te Jandarma Teşkilatının 175. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle engelli vatandaşlar için temsili askerlik hizmeti düzenlendi. Engelli vatandaşlar sabah saatlerinde başlayan eğitimlerin ardından askerlik yemini etti ve terhis belgesi aldı.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı, engelli vatandaşlar için temsili askerlik uygulaması düzenledi. Kıyafet ve teçhizatların giydirilmesiyle başlayan temsili askerlik programına 103 engelli vatandaş katıldı. Birlik ve tesislerin gezdirilmesi ile devam eden program, silah ve araçların tanıtılması, birliğin eğitim ve öğretim faaliyetlerine iştirak etmesi, temsili nöbet hizmetinin ardından düzenlenen yemin töreni ve terhis belgelerinin takdimi ile sona erdi. Esas duruş, yanaşık düzen ve selamlama eğitiminin ardından 103 asker, kısa süreli olarak temsili nöbet tuttu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan yemin töreninde ise Jandarma Er Lokman Ataseven, yaş kütüğüne temsili askerlik plaketini çaktı. Daha sonra 103 engelli vatandaş, ellerini Türk bayrağının üstüne koyarak, yemin etti.

Askerlik yemin ve terhis töreninde 103 engelli vatandaşa terhis ve hizmet belgelerini, Albay Hüseyin Bekmez, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Hacı Mete Özbek, Tuğgeneral Ömer Şevki Gençtürk, Yarbay Merdin Demir ve Eğitim Şube Müdürü Hüsrev Arslan verdi.

Vatani görevini yerine getirmek için sabah saatlerinde birlik önünde hazır bekleyen 103 engelli vatandaş için yemin töreninin ardından kokteyl düzenlendi. Mehteran takımının yaptığı gösterinin ardından tören sona erdi.