İGDAŞ’ın geleneksel hale getirdiği En “Havalı” Kareler Fotoğraf Yarışması’na başvurular devam ediyor. “Çarşı Pazar İstanbul” temasıyla bu yıl dördüncü kez düzenlenen ve katılımın ücretsiz olduğu yarışmaya son katılım tarihi 19 Mayıs Pazartesi. Yarışma sonuçları ise jüri değerlendirmesinin ardından 27 Mayıs 2014 tarihinde İGDAŞ’ın resmi internet sitesi ww.igdas.com.tr adresinden duyurulacak.

Geçtiğimiz üç yılda yaklaşık 12 bin 500 fotoğraf karesinin yarıştığı, İGDAŞ’ın En “Havalı” Kareler fotoğraf yarışması, her yıl daha fazla fotoğrafseverin katılımı ile devam ediyor. İGDAŞ bu yıl İstanbul’un bir kent olarak temsil ettiği değer ve kavramlarla iç içe geçen çarşı ve pazarların barındırdığı zenginliği gözler önüne sermek için 4. En “Havalı” Kareler Fotoğraf Yarışması’nı “Çarşı Pazar İstanbul” temasıyla düzenliyor. İGDAŞ’ın Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında düzenlediği yarışma için başvurular devam ediyor. Katılım için son günün 19 Mayıs 2014 Pazartesi olduğu yarışmaya, fotoğraf tutkunları www.enhavalikareler.com adresinden online olarak başvurabiliyor.

İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, “Bir İstanbul kuruluşu olarak bu şehrin kültürüne ve tarihi dokusuna sahip çıkmayı bir görev olarak kabul ediyoruz. Bu yıl dördüncüsüne imza attığımız yarışmamızda “Çarşı Pazar İstanbul” temasını belirledik çünkü; binlerce yıla uzanan tarihinde büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul, günümüzde dünyanın en önemli metropolleri arasında yer alıyor. Nüfusu 14 milyonu aşan şehir kültürden sanata, mimariden ulaşıma, spordan eğlenceye pek çok alanda hızlı bir dönüşüm geçiriyor ve gelişiyor. Bu süreçte sahip olduğu değerleri korumak, İstanbul için her zamankinden daha zor ve önemli bir göreve dönüşüyor. Korunması gereken zenginliklerin başında da tarihi çarşılar ve pazarlar geliyor” dedi.

Aslan, “Şehrin canlılığını, coşkusunu ve sıcaklığını yansıtan, yaşayan bir varlık olduğunu hissettiren çarşı ve pazarlar, İstanbul’un geçmişten devraldığı renkli miraslardan. Tarih boyunca ticarete yön veren İstanbul’un çarşıları, geçmişten günümüze kadar sunduğu zenginlik ve çeşitlilik ile nam saldı ve değişik ülkelerden gelen tüccarların buluşma noktası haline geldi. İGDAŞ olarak şimdi fotoğrafseverlerin objektifinden bu kültürel mirasımızı fotoğraf kareleri ile belgeleyeceğiz” dedi.

Her yıl birbirinden önemli isimlerin jüri üyeliği yaptığı yarışmanın bu yılki seçici kurulu; fotoğraf sanatçısı Merih Akoğul, fotoğraf Sanatçısı İsa Çelik, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güler Ertan, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Kanburoğlu, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Küçükerman, Tarihçi, Seyahat Yazarı Saffet Emre Tonguç, İGDAŞ Kurumsal İletişim ve Medya İlişkileri Müdürü Gülaçar Hız’dan oluşuyor.

SONUÇLAR 27 MAYIS’DA AÇIKLANACAK!

En “Havalı” Kareler 2014 fotoğraf yarışmasının sonuçları, jüri değerlendirmesinin ardından 27 Mayıs 2014 tarihinde İGDAŞ’ın resmi internet sitesi ww.igdas.com.tr adresinden duyurulacak. Yarışmanın birincisine 6 bin TL, ikincisine 4 bin TL, üçüncüsüne 2 bin 500 bin TL ödül verilecek. İGDAŞ özel ödülünü kazanan yarışmacı 2 bin 500 TL, mansiyon kazanan 3 kişi de her bir eseri için 500’er TL ödül kazanacak. İGDAŞ, sergileme için eserleri seçilen yarışmacılara da fotoğraf başına 200’er TL telif ödeyecek. En “Havalı” Kareler 2014 fotoğraf yarışmasının sergilenmeye değer bulunan eserleri Haziran ayı boyunca bir sergiyle fotoğrafseverler ile buluşacak.