Bölge iş dünyasının önemli isimleri 2020 yılını VanEkspres’e değerlendirerek 2021 yılındaki beklentilerini aktardı. Kurumsallaşma odağı ile çalışmalarını sürdüren DOĞUSİFED, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik vizyonunu yansıtan yeni logosunu kamuoyuyla paylaştı.

DOĞUSİFED’in enerjisi ve potansiyelini, yeni nesil kolay okunur ve çağdaş bir karakterle yansıtan logo, aynı zamanda TÜRKONFED’in kurumsallaşma vizyonu çerçevesinde üye federasyonları için başlattığı sürdürülebilirlik ve birlikte geleceğe ulaşma misyonunu da sembolize ediyor.

Van-Hakkari-Bitlis-Muş illerini faaliyet gösteren Doğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUSİFED), 2021 yılına değişim ve dönüşüm rüzgârları ile giriyor. Türkiye’nin en büyük iş dünyası örgütlerinden; TÜRKONFED çatısı altında yer alan DOGUSİFED, yenilikçilik-kurumsallaşma ve sürdürülebilirlik vizyonunu yansıtan yeni LOGOSUNU kamuoyuyla paylaştı.

TÜRKONFED’in “Kurumsallaşma, Küresel Rekabetçilik, Kapsayıcılık, KOBİ ve Kadın” odağında ortaya koyduğu 5K Vizyonu doğrultusunda Doğu Anadolu Bölgesi’nde üyelerine, paydaşlarına ve bölge kalkınmasına katkı sağlayan DOĞUSİFED, “Ortak Akıl ve Uzlaşı Kültürü” temelinde, bağımsız ve gönüllük esaslı bir araya gelen iş insanları ile ana vizyonunu da yeni LOGOSUNU “Birlikte Geleceğe” temasıyla sembolize etti.

Kurumsallaşma vizyonu çerçevesinde 26 bölgesel federasyonunda derinleşme çalışmalarını başlatan TÜRKONFED’in, kurumsal kimlik görünürlüğünde yaptığı çalışmalar ile bütünleşen çizgilere sahip olan DOGUSİFED’in yeni LOGOSU; ikonsuz, amblemsiz, kolay okunan, şık ve çağdaş bir tasarıma sahip. Sürdürülebilirliğe vurgu yapan yeni LOGO, “Federasyon” kısaltması “FED” sembolünde, LOGO harfleri arasından geçen çizgi ile yansıtılıyor.

'YENİ DÖNEME DAHA GÜÇLÜ HAZIRLANIYORUZ'

Yeni dönemde, yeni hedeflere odaklandıklarını belirten DOĞUSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çiftçi, şunları söyledi: “Değişim ve dönüşüm mottosuyla yeni yılda çalışmalarımızı kurumsallaşma çerçevesinde derinleştireceğiz. Bu değişime de öncelikle yeni vizyonumuzu ortaya koyan yeni LOGOMUZ ile başladık. Bölgemiz iş dünyasının dinamizmini, modern ve çağdaş çizgileri taşıyan yeni LOGOMUZA yansıttık. Aynı zamanda TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi de olarak ortaya koyduğumuz 5K Vizyonumuzun ilk odağı ‘Kurumsallaşmada devamlılık ve eşgüdümü yeni LOGOMUZDA da anlatmak istedik. Konfederasyonumuz ile federasyonumuz arasındaki bütünlüğü görünümle birlikte başlattık. DOGUSİFED’in kurumsal kimliğini gören, TÜRKONFED ailesinin bir üyesi olduğumuzu anlasın istedik. Ülkesinin sorunlarını dert edinen ve çözüm arayan iş insanları olarak büyük bir bütünün önemli yapı taşlarıyız. Yeni dönem hedeflerimize, yeni LOGOMUZ ile daha güçlü hazırlanıyoruz.”

COVİD-19 ile anılan 2020, çok muammalı bir yıl oldu. Maalesef, “Sattıkça büyüyenler, büyüdükçe satanların...” yılı oldu.Hayatımızda bıraktığı tahribatlarla, hiç bir şekilde hayırla yâd edilmeyecek! Küresel ve ulusal bazda yaşanan sıkıntılar; Yatırımdan İstihdama, Sağlıktan Eğitime, Tarımdan Turizme kısacası, sosyal hayatın her alanında olumsuzlukların yaşandığı, rüya değil, yaşanan bir Kâbusun adıdır 2020. Bu Kâbusun bir daha yaşanmaması dileğiyle,2021 yılı, sağlığımızın korona virüse karşı zafer yılı olsun. Başta hukukun üstünlüğü olmak üzere, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile Hak, Hukuk, Adalet alanında yeniden reformların yapıldığı, farklılıkların zenginlik olarak kabul edildiği, Ortak akıl ve uzlaşı kültürünün benimsendiği bir yıl olsun.

MÜSLÜM ERBAY: 2021 REFORM YILI OLSUN…

Bölge olarak, maalesef Sosyoekopolitik kuşağının siyah-beyaz fay hattı üzerinde yer alıyor olmanın dezavantajlarını hep yaşadık. Pandemi sonrası süreç bir fırsata çevrilebilir kanaatindeyim. Bu bağlamda, Ülkemizde köklü reformlarına ihtiyaç olduğu kanaatindeyim. Sırasıyla,Devlet imkânlarının herkese eşit mesafede olacak bir model geliştirilebilir. Bölgesel Kalkınma Hamlesi ile Bölgesel Girişimcilik özendirilmeli ve Bölgeler arası gelişmişlik farkının azaltılmasına yönelik bir devlet politikası geliştirilebilir. Bu konuda, yatırımların önündeki bürokratik işlemler azaltılmalı, gündelik geçimlik ekonomiden, inovasyona, endüstriyel üretime geçişilmeli. Özet olarak, AR-GE den projeye, projeden üretime bir seferberlik ilan edilmeli. "İstişare istikrarı, istikrar güveni getirir" sloganı ile köy ve ilçelerin ekonomik hareket kabiliyetleri tespit edilmeli, kalkınma hamlesine buralar da mutlaka dahil edilmelidir.Bu temennilerle, bölgemizin ihtiyacı olan iki temel unsuru hatırlatarak, ilk söylediğim son söylediğim olsun,Kardeşlik hukukunun geliştirilmesi ve Ekonominin güçlendirilmesi temennisi ile 2021 yılı, Ortak akıl ve uzlaşı kültürünün benimsendiği bir yıl olsun. Yeni yılda gezegenimizi kıymetlendiren Âdemoğlu’nun yüzünde tebessüm, kalbinde sevgi eksik olmasın.

Müslüm Erbay - DOĞUSİFED Bşk. Yrd. ve Doğu Anadolu Madenciler Derneği Başkanı

Doğal ve toplumsal felaketlerin hayatı askıya aldığı, kadınların işsizlik, ataerkil şiddet ve toplumsal baskı üçgeninde en yoğun zulme maruz kaldığı 2020 yılını nihayet ve çok şükür geride bırakıyoruz. 2021 yılının kadınlar açısından ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda her türlü hukuksal güvenceyi, eşitliği ve korunaklı bir yaşamı sağlaması dileğiyle, hayatın her sahasında mücadele eden, direnen, öncülük eden tüm kadınların ve insanların yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum. Yeni yılın tüm insanlığa sağlık, mutluluk ve güvenceli bir hayat getirmesini temenni ediyorum.

Berrin UÇAR --  Van Dinamik Sanayici İş İnsanları Derneği Başkanı

Gelen gideni aratır diye bir söz vardır. 2020'ye girerken 2019’dan kurtuluşumuzu kutlamıştım. 2020; 2019'u arattı. Şimdi en kötü yıl olan 2020'den kurtuluşumuzu kutluyorum. Ve umuyorum ki 2021 2020'yi aratmaz. Ülkemize ve Dünyaya sağlık mutluluk barış ve güzellikler getirir.

Kadri SALAZ - VANGİAD Y. K. BŞK. ve DOĞUSİFED Y.K. Üyesi

2020 yılının sağlık, ekonomik, doğal afetler  ve kadın  cinayetleri vb. olumsuzluklarla ülkemizin geçirmiş olduğu bir yıl oldu. İş dünyası ve bireysel olarak,Ülkemiz ve Bölgemiz ekonomik yönden oldukça olumsuz yönden etkilenmiştir.  2021 Yılında beklentimiz olarak İş Dünyasının  üretimini ve ekonomisinin   canlandırılması için  daha esnek desteklerin sağlanması, Aynı zamanda kadın istihdamına ve kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin önlenmesi açısındanda caydırıcı uygulamaların hayata geçirilmesi yönünde beklenti içerisindeyiz....    2021 yılının Ülkemize insanlığımıza sağlık, huzur ve barış getirmesini temenni ederim.

MERAL AYHAN  - VAN İŞ KADINLARI DERNEĞİ BŞK. ve DOĞUSİFED Y.K. Üyesi

2020 Yılını, yaşamımızı etkileyen tedirgin ve karamsar bir dönem olarak geride bırakıyoruz. 2021 Yılının yeni umut ve beklentilerle tüm Dünyaya sağlık, huzur ve mutluluklar getirmesini temenni ediyorum.

Şemsettin Bozkurt  - VOSİAD Başkanı ve DOĞUSİFED Y.K. Üyesi

Müspet ve menfi gelişmeleriyle acı hatıralarıyla 2020’nin geride bırakıldığını, Yeni yılda yeni umut ve beklentileriyle, yaşanan acıların sona ermesini. 2021’in Ülkemize tüm insanlığa barış huzur ve refah getirmesi dileği ile.

İshak SEVİMLİ - DOĞUSİFED ve TÜSİAD Y.K. Üyesi

Hastalık, deprem, kadın cinayetleri gibi olumsuzluklarla mücadele ettiğimiz 2020 yılını daha iyi beklentiler, daha iyi bir hayat temennisiyle geride bırakıyoruz. 2020 yılı ne kadar olumsuzluklarla dolu geçse de çalışmayı, durmamayı, farklılıkları kabullenmeyi öğretti. Öğrendiğimiz bu dersler gelecek yıllarda bize ışık olacak; değişim, gelişim sürecinde nasıl etkin rol oynanacağını, nitelikli bir şekilde kullanmamızı sağlayacak.   Dileriz ki 2021 yılı eksikliğini yaşadığımız tüm durumların bir ilacı olur ve tüm olumsuzlukları unutturur.     Öncelikle sağlık, huzur, mutluluk ve bol kazanç dileğimiz yeni yılda hepimiz için.

Agit ARSLAN - Tatvan Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı ve DOĞUSİFED Y.K. Üyesi

Global sağlık sorunları ile geçirdiğimiz 2020 yılı tüm toplumları ekonomik, sosyokültürel dinamikleri açısından son derece olumsuz etkiledi. Artık 2021 de yeni normaller ile yaşamaya ve çalışmaya gayret göstereceğiz. Umarım eski normallerimize ve hayatlarımıza geri dönmek uzun sürmez. Sağlık ve barış dolu bir yıl diliyorum.

Saygılarımla Muhammed ALTAY -  DOĞUSİFED Y.K. Üyesi

Dünyada ve ülkemizde 2020 yılı başlarında yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisi oldukça zorlu geçen bir yılı geride bıraktı. Pandemi sebebiyle, sağlık, eğitim, ticaret, ekonomi başta olmak üzere doğal afetlerin de yaşandığı, yaşamın tüm alanlarında sancılı bir yıl olarak geçen 2020 yılında yaşanan olumsuzlukların geride kalarak, 2021 yılında dünyada ve ülkemizde başka salgın hastalıkların yaşanmamasını, toplumsal refahın artarak insanlarımızın huzur ve mutluluk içinde bir yıl geçirmesini temenni ediyorum.

Sevda KESKİN - Hakkari Kadın Girişimciler Derneği Başkanı. ve DOĞUSİFED Y.K. Üyesi