Diyarbakır Newrozu, 21 Mart günü "Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim" şiarıyla Bağlar ilçesinde bulunan Newroz Parkı'nda kutlanacak. Kentte Newroz kutlaması için çalışmalar sürerken, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkan Vekili ve Newroz Tertip Komitesi Başkanı İrfan Söner, geçen yıl pandemi nedeniyle kutlanamayan Newroz’dan dolayı bu yıl Newroz’un halkta büyük bir heyecan yarattığını söyledi.

HES KODU UYGULAMASI 

Bir haftadır kentin 17 ilçesi olmak üzere tüm mahallelerde çalışmalar yürüttüklerini aktaran Söner, “Biz belirtik, bu sene ne olursa olsun tedbirli bir şekilde kutlayacağız Newroz’u. 5 bin görevli ile alanlarda olacağız, dezenfektan, maskeler getireceğiz. Yine bugün Newroz’a çağrı için araçlarımız alanlara çıktı. Halkımızdan istediğimiz şudur; o gün ulusal kıyafetleriyle, renkleriyle, sloganlarıyla alana akıp kendini ifade etmesi ve Newrozu’nu kutlamasıdır. Emniyetin HES kodu uygulaması var, tüm halkımız her ihtimale karşı HES kodlarını alarak alana gelsin” ifadelerini kullandı. 

‘AKP’YE CEVAP VERECEĞİZ’

Bu seneki Newroz’un diğer Newrozlardan daha da kitlesel geçeceğini ifade eden Söner, en az bir buçuk milyon kişiyi Newroz Parkı’na beklediklerini dile getirdi. Bu yılki Newroz’un tüm baskılara karşı bir cevap niteliği taşıdığını belirten Söner, “Elbet şu önemli, bizim partimize karşı yapılan saldırılar var, ancak kendilerine Newroz’da cevap vereceğiz. 6 milyon oy almış bir partiyi hiçe saymak, tutuklamak, saldırıda bulunmak kabul edilebilir bir durum değildir. Halkın alanlara çıkıp haykırmasını bekliyoruz. Alanda haykırdığımızda, AKP-MHP anlayacaktır ne kadar yanlış bir yolda olduğunu ama iş işten geçmiş olacak” dedi. 

NEWROZ ÇAĞRISI

Baskılara karşı halkı Newroz alanlarına çağıran Söner, “Gelin bu Newroz’da saldırılara karşı birlikte cevap verelim” çağrısında bulundu. (Diyarbakır/MA)