Rize’nin Muradiye beldesinde, ilkokul 2. sınıf öğrencileri anne babalarından gizli tiyatro eğitimi alarak onlara sürpriz yaptı.

Muradiye İlkokulu 2. sınıf öğrencileri ailelerine, “Kötü alışkanlıklar hayatı kısaltır” mesajı vermek için sahneye çıktı.

Sınıf öğretmenlerinin yardımıyla hazırladıkları tiyatro oyununda trafikte seyreden iki uyanık sarhoş sürücü ile acemi bir polis arasında geçen diyalog ele alındı.

Öğrencilerin sergilediği performans veliler tarafından hayretle karşılandı. Gösteriyi izleyen vatandaşlar gülmekten kendilerini alamadı.

Sınıf öğretmeni Ömer Önelge, bu senaryoyu televizyonda izlerken çok eğlendiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Kendim izlerken çok güldüm, eğlendim. Bir an bunu bizim çocukların yapıp yapamayacağını düşündüm. Projeksiyonla çocuklara izlettim, onlarda güldüler ve çok sevdiler. Birkaç kez daha izlettim ve daha sonra kendiliğinden taklit yetenekleri olanlar ortaya çıkmaya başladı. Sonra çocuklara rol vererek bu oyunu ailelerinden gizlemelerini istedim. Çünkü onlara sürpriz olmasını istedik. Çocuklarımız çok gayretli, yetenekli çıktı. 7-8 yaşında olmalarına rağmen sekiz sayfalık metinleri ezberleyebildiler. Oynarken hiç şaşırmadılar. Güzel bir etkinlik oldu. Aynı zamanda herkese kötü alışkanlıkların kısa olan hayatı daha da kısalttığı mesajını vermek istedik.”

Başrolde oynayan Kader Mert de, öğretmenlerinin kendilerini tiyatro çalıştırdığını annesinden gizlediğini belirterek şunları söyledi: “Amacım anneme ve büyüklerime sürpriz yapmaktı. Okuldan eve geldiğimde çantamı orta yere attım odama gittim. Annem diyor ki neden öyle yaptın. Bense kağıtları çıkardım hemen tiyatro metnini ezberlemeye başladım.”