Şırnak'ın Cizre ilçesinde 10 Mayıs günü 8 yaşındaki erkek çocuğunun tecavüze uğraması düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Cizre ilçesinde geçtiğimiz hafta sonu H.G. tarafından üç çocuk kaçırılmış ve 8 yaşındaki B.K.’ye tecavüz edilmiş, M.Ş.D ve B.Y.’ye ise cinsel istismarda bulunulmuştu. H.G. küçük yaştaki çocuğa tecavüz ve diğer çocuklara cinsel istismar suçundan sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Olayın duyulması üzerine BDP Cizre ilçe başkanlığı binası önünde toplanan ve aralarında BDP Cizre İlçe Başkanı Ahmet Çeter, BDP Şırnak il ve ilçe başkan ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, DÖKH aktivistleri ve kadın kurumları yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce kişi olayı protesto etti. BDP binası önünde bir araya gelen ve çeşitli dövizler taşıyan kalabalık, İdil Caddesi üzerinden Orhan Doğan Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık gurup yürüyüş sırasında sık sık 'Cizre çocuklarına sahip çık' ve 'Tecavüze hayır' sloganları atarak Cizre Adliye Sarayı binasına kadar geldi. Adliye binası önünde açıklama yapmak isteyen kalabalığa polis ekipleri izin vermedi. Polis ekipleri grubun önünü zırhlı araçlarla kesip ilerlemelerine izin vermedi. Kalabalığın ısrarla adliye binası önünde açıklama yapmak istemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından Cizre Adliye Sarayı binası önünde toplanan kalabalık adına basın açıklamasını Şırnak Belediyesi Zahide Kadın Danışmanlık Merkezi Sosyoloğu Ayfer Şahin yaptı. Şahin, çocukların dünyanın her yerinde tacize, tecavüze ve şiddete maruz kaldığını belirterek, “Son yıllarda çocuklara yönelik taciz ve tecavüz olaylarında artış görülmektedir. Koca adamların erkek ve kız çocuklarına tecavüz etmesi pedofilinden başka bir şey değildir. Kadınlar ve çocuklar şiddetin en vahşisine maruz kalıyorlar. En temel insan hakları hiçe sayılarak, insanlık dışı tüm uygulamalar meşruluk kazanıyor” dedi.

10 Mayıs günü Cizre’de 8 yaşlarındaki üç çocuğun H.G. isimli bir kişi tarafından kandırılıp sessiz bir alana götürüldüğünü ve burada H.G.’nin B.K. isimli çocuğa tecavüz ettiğini söyleyen Şahin, “H.G. isimli kişi diğer iki çocuğa da tacizde bulunuyor. H.G. denilen şahıs en kısa zamanda cezalandırılmalıdır. Beş altı ay önce yine Silopi’de 17 yaşındaki H.T.‘ye uyuşturucu verilerek üç kişi tarafından tecavüz edilmesi olayını da lanetliyor ve tecavüzcülerin cezalandırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından kalabalık sessizce dağıldı.