Sivas’ta da hüküm süren kuraklık çiftçileri harekete geçirdi. Ellerini semaya yükselten vatandaşlar, bolluk ve bereket için kurban keserek yağmur duası etti.

Yıldızeli’nde, mevsimin kurak geçmesi ve yeterince yağmur yağmaması nedeniyle çiftçiler, Menteşe köyü muhtarı Hulusi Sarıkaya öncülüğünde harekete geçti. Direkli-Bedirli arasındaki köylerinde katılımıyla 38 adet kurban bağışı toplandı. Kurbanların toplanmasıyla birlikte çiftçiler yağmur duası için hazırlıklarına başladı. Kesilen kurbanlar önceden hazırlanan kazanda pişirildi. Pişirilen kurban etleri vatandaşlara ikram edildi.

Öğle namazının kılınmasının ardından yaklaşık 5 bin kişi Yıldızeli İlçe Müftüsü Cabir Çelik’in duasıyla birlikte ellerini semaya kaldırarak yağmur duası etti.

Yıldızeli Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin yaptığı açıklamada, “İlçemizin Direkli-Bedirli bölgesindeki muhtarlarımız, vatandaşlarımız yağmur duası için burada buluştular. Bizden elimizden geldiği kadar onlara destek olmaya çalışıyoruz. İnşallah öğlen namazına müteakip yağmur duasını hep birlikte icra edeceğiz. Yağmur duası sonrası yağmurun yağıp yağmayacağından ziyade bizim bu duayı yapıyor olmamızın önemine binaen bizi inşallah Cenab-ı Allah’tan yağmur ve rahmet bekleyeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Yılmaz Navruz ise edilen dualarla birlikte inşallah yağmurun yağacağını belirterek, “Yöre halkının ve muhtarlarımızın bugün çok büyük önemi var. Muhtarlarımız ve yöre halkı köylerimiz bu işe öncülük ettiler ve burada toplanmış bulunuyoruz. Hepimiz dua edeceğiz öğle namazına müteakip namaz kılındıktan sonra da yağmur duasını edeceğiz” şeklinde konuştu.

İlçe Müftüsü Cabir Çelik ise, “Malumunuz ülkemizde özelikle bu sene bir kuraklık var ve vatandaşlarımızın bizlerden yoğun bir şekilde yağmur talebi oldu başta ilçe kaymakamlığımız, belediye başkanlığımız ve bütün yetkili birimler bir araya gelerek ve özellikle bu çevredeki muhtarlarımızın da gayretiyle böyle bir programı icra ettik” diye konuştu.

Yağmur duasının ardından kısa süreli yağmurun yağdığı görüldü.